BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se v dalším přípravném utkání střetnou se Spartou

9. 8. 2012
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - V pátek 10. července mají boleslavští hokejisté odehrát už v pořadí čtvrté přípravné utkání, tentokrát zajíždějí na led Sparty Praha. V dosavadních třech zápasech se Bruslařům nepovedlo vyhrát. Změnit bilanci by mohli právě nyní, neboť budou hráči Sparty za sebou mít náročný program a přípravný duel s úřadujícím mistrem z Pardubic, který se konal jen devatenáct hodin před tímto střetnutím. Zápas začne ve 12:30.

Podobně jako Boleslav v přípravě nezáří ani Sparta. V dosavadních duelech prohrála nejprve s kazašským týmem z KHL Barys Astana 0:5, poté nastačila na prvoligové Litoměřice, jimž podlehla 2:4, ani na nový tým z KHL Lev Praha, s nímž prohrála stejným poměrem. Pouze s Pardubicemi dokázala vyhrát 2:1.

Kouč Pražanů Richard Žemlička si před sezónou přivedl z Chomutova za asistenta Jana Votrubu, který v Mladé Boleslavi před pěti lety působil. Posilami Sparty se v tomto přestupním termínu staly další boleslavskému publiku známé tváře: brankář Marek Schwarz, Zdeněk Bahenský a Jaroslav Kasík, jenž však byl obraten poslán právě k Bruslařům na hostování.

Pražané do týmu přibrali celkem tři zámořské posily. Z Karlových Varů přestoupil kanadský bek Travis Gawryletz a z nižší zámořské AHL do týmu přišli Američané Troy Milam a Alex Foster. Ze stejné soutěže přichází ke Sparťanům i Slovák Mario Bližňák.

Některé dosavadní opory budou Spartě v následující sezóně chybět. Do pražského Lva přestoupili Tomáš Rachůnek s Michalem Sersenem a k Bruslařům přišli na hostování již zmíněný Kasík a útočník Petr Kafka. S mnoha hráči Sparty, převážně mladíky, se budou Mladoboleslavští pravidelně potkávat v 1. lize, neboť se stali posilami Litoměřic.

V následující sezóně se Boleslav se Spartou potkávat nebudou, takže je toto střetnutí na minimálně necelý rok posledním vzájemným zápasem.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav