BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub pokračuje v ladění formy, prověří ho Královští lvi

13. 8. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Již tradiční soupeř pro přípravná utkání, ale v zcela novém, inovovaném hávu. I tak by se dal charakterizovat úterní soupeř mladoboleslavských Bruslařů. Královští lvi Hradec Králové sáhli ke změnám nejen na poli názvu a designu klubového loga, ty nejvýznamnější se odehrály na trenérském postu. Pod vedením dua Martin Hosták - David Pospíšil hradečtí hokejisté stále čekají na první povzbudivou výhru. Střetnutí se odehraje v úterý 14. srpna od 16:45 na ledě pardubické ČEZ Areny. Do haly se bude možné dostat hlavním vchodem, vstupné je zdarma.

Královští lvi stojí před hodně nezáviděníhodnou situací. Vleklé spory města Hradec Králové a společnosti ABD Invest, pronajímatele zimního stadionu, dospěly až do stadia, kdy vše musí řešit soud. Vedení města chce pronajímateli vypovědět dlouhodobou smlouvu, ten pro změnu odmítl připravit led. Zdánlivě patová situace podle všeho nebude v dohledné době rozřešena, jelikož se soudní líčení přesouvá do Brna, kde má společnost ABD Invest sídlo. Východočeši tak musí reálně zvažovat, kde budou hledat azyl pro blížící se soutěžní utkání.

Možná i z důvodu rozptýlení fanoušků od výše zmíněných komplikací, sáhlo vedení klubu ke změně oficiálního názvu a loga. HC VCES Hradec Králové byl nahrazen modernější verzí s odkazem na minulost královského města, logo vyměnilo siluetu bruslícího hokejisty za útočícího lva vyvedeného ve futuristických křivkách. "Tyto kroky jsou součástí dlouhodobé strategie směřující ke změně a posílení image klubu," uvedl předseda představenstva klubu Martin Soukup.

V rámci letní přípravy Hradečtí stále čekají na první výhru. Postupně Východočeši podlehli Benátkám nad Jizerou (2:4) a Olomouci (4:5), alespoň zremizovat dokázali s Jihlavou (3:3). Celek z města automobilů se už navzdory náročnému programu dočkal, když zaskočil v souboji širších sestav pražskou Spartu.

Managment klubu se odhodlal i k dalšímu zajímavému tahu. Na místo hlavního trenéra angažoval televizního spolukomentátora Martina Hostáka. Ten si jako asistenta přivedl svého kolegu Davida Pospíšila. Oba bývalí vynikající hokejisté se v posledních letech věnovali především hokejové teorii a rozebírání jednotlivých herních situací, bude tedy zajímavé sledovat, nakolik dokáží aplikovat nasbírané zkušenosti v praxi.

Co se hráčského kádru týče, nebyli Východočeši na přestupovém trhu nijak zvlášť aktivní. Řady Královských lvů opustili nejzkušenější hráči Jiří Kadlec (Kolín) a Martin Koudelka (Ml. Boleslav). Jejich pozice by měli zaujmout David Švagrovský (Slavia) a navrátilec Luděk Brož, který v lednu s Hradcem Králové z rodinných důvodů rozvázal kontrakt a zvažoval konec kariéry.

Zajímavé utkání čeká již zmiňovaného Martina Koudelku, který v dresu úterního soupeře Mladé Boleslavi strávil sedm let a dokonce zastával funkci kapitána. Do Bruslařského klubu přestoupil po skončení minulého ročníku a na svého bývalého zaměstnavatele bude díky sestupu Středočechů narážet i nadále. Stejnou zkušenost budou mít na druhé straně obránce Václav Čížek a Michal Tvrdík.

Sestava Královští lvi Hradec Králové z posledního přípravného utkání: Mahdal – Čížek, Chmelíř, Karlíček, Klement, Beneš, Vágner, Roupec, Červený – Berger, Macháň, Valášek – Kubica, Filip, Kubeš – Budínský, Tvrdík, Luštinec – Szakal, Půlpán, Švagrovský

Sestava BK Mladá Boleslav z posledního přípravného utkání: Valent - Němeček, Pojkar, Šmach, Kasík, Drábek, Jindra, Pavlů, Kulich - Mikulík, Výborný, Vrbata, Pabiška, Koudelka, Nouza, Jiránek, Pešut, Kafka, Rys, Loskot, Lenc, Frolík, Belay, Koudela

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav