BK MLADÁ BOLESLAV

Hokejové třídy na ZŠ Dr. Edvarda Beneše mají své patrony z řad Bruslařů!

1. 10. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V pondělí 1. října proběhla v budově Základní školy Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi Patronace sportovních tříd. Zcela unikátní projekt, na kterém se základní škola podílí společně s Bruslařským klubem, dává povinnosti malým i velkým hokejistům, má za úkol sblížit a především motivovat mladé hráče. "Pamatuju si, že jako kluk jsem taky vzhlížel k chlapům. Z toho projektu jsou děti nadšené a já svým způsobem taky," řekl jeden z patronů David Vrbata.
PATRONI

Patrony sportovních tříd se stali bývalí žáci nebo dlouholetí hráči BK Mladá Boleslav:

1. třídy: David Vrbata, Václav Drábek
2. třída: Jiří Rys
3. třída: Tomáš Nouza
4. třída: Lukáš Pabiška
5. třída: Radan Lenc
6. třída: Josef Jindra
7. třída: Tomáš Jiránek
8. třída: Marek Loskot
9. třída: Roman Will

Z projektu jsou nadšené obě strany – jak děti, tak dospělí. "Pondělní akci považuji za velmi povedenou stejně jako celý projekt," usmíval se hlavní trenér sportovních tříd Jiří Zörkler. "Děti byly strašně šťastné a ohromně si setkání s hráči užívaly. V neposlední řadě je také těší vidina té budoucí spolupráce s nimi."

Hokejisté Bruslařského klubu pochopitelně nedorazili s prázdnýma rukama. Každý patron věnoval do své třídy dres BK Mladá Boleslav a také pamětní list o patronství. Bruslaři rovněž neunikli zvídavým dotazům na svá školní léta či sportovní kariéru.

A v čem vlastně projekt Patronce sportovních tříd spočívá? Každý patron má povinnost svou třídu v průběhu školního roku navštívit a popovídat si se žáky. V neposlední řadě jim také předá vysvědčení. Koho by zajímalo, proč se patrony stali právě tito hráči BK Mladá Boleslav, pak vězte, že byli pečlivě vybráni na základě dvou faktů – buď jsou sami bývalými žáky základní školy Dr. Edvarda Beneše anebo v Bruslařském klubu již několik let působí.

"Myslím, že je to pro ty děti úžasné. Sám si ještě dobře pamatuju, jaké to bylo, když jsem byl v jejich věku," zavzpomínal si s úsměvem jeden z patronů – David Vrbata. "Taky jsem vzhlížel k těm starším, chtěl jsem být jako oni. Troufnu si tvrdit, že z toho ty děti byly nadšené a já svým způsobem taky," připustil boleslavský odchovanec, který sám navštěvoval hokejovou třídu na zdejší škole. "Od vedení školy i klubu mi to přijde jako skvělý projekt, který má budoucnost a hlavně může ovlivnit budoucnost právě všech těch dětí. Doufám, že je to někam posune," vyjádřil naději.

Fotografie:






Fotografie najdete ve větším rozlišení ve fotogalerii.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav