BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav už sedm týdnů nikdo nezastavil! Teď to zkusí Dukla Jihlava

1. 11. 2012
Autor: Miloš Štrojsa
M l. B o l. – Hokejisté Mladé Boleslavi natáhli šňůru vítězných utkání za sebou už na neuvěřitelných 15 zápasů. Přerušit tuto úctyhodnou sérii se pokusí nejúspěšnější klubový celek české (a československé) historie - HC Dukla Jihlava. Na 12 jihlavských ligových titulů už ale pomalu padá prach a v současné době brázdí slavný tým pouze v prvoligových vodách. Prestižní utkání druhé nejvyšší hokejové soutěže mezi ambiciózní Duklou a vedoucí Mladou Boleslaví se bude hrát v sobotu 3. listopadu od 17:30 na jihlavském ledě.

Aktuality

Program 18. kola

Hradec Králové – Ústí
Kadaň – Písek
Šumperk – Havlíčkův Brod
Litoměřice - Most
Jihlava – Boleslav
Benátky - Beroun
Třebíč - Olomouc

Jihlavští hokejisté se v současné době nacházejí v klidném středu tabulky, když body získávají především v domácím prostředí. Zatímco na domácím kluzišti patří Dukla mezi nejlepší (18 bodů z 8 utkání), v zápasech hraných mimo horáckou metropoli získávají Jihlavští body jen sporadicky (7 bodů z 9 utkání). V domácím prostředí si Jihlava vyšlápla i na silné Ústí nad Labem a Boleslav tak rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Na úspěších jihlavského týmu v této sezóně mají velký podíl i dva hokejisté, kteří poznali slušivost boleslavského dresu na vlastní kůži. Nejlepším střelcem Jihlavy je totiž Michal Jeslínek, hrající za Boleslav v letech 2005-2007, a nejlepším nahrávačem Tomáš Kolafa, který se podílel na úspěšném boleslavském tažení do extraligy v roce 2008. Své (nadmíru příjemné) zkušenosti s opačným táborem má i boleslavský trenér František Výborný, který v armádním klubu získal pět ligových titulů.

Mladoboleslavští hokejisté místo konání zápasu neřeší – vyhrávají jak na domácí půdě, tak na venkovních kluzištích. V posledním utkání Bruslaři porazili Kadaň 2:1, když se brankově prosadili Pabiška s Kafkou a otočili nepříznivě se vyvíjející zápas. Ve vítězné sérii budou chtít Boleslavští určitě pokračovat i nadále, přičemž motivací do dalších zápasů navíc je i avizovaný příchod boleslavské legendy Radima Vrbaty, který by se v boleslavském dresu měl ukázat už v zápase s Olomoucí.

Vzájemná střetnutí

První vzájemné utkání mezi Jihlavou a Boleslaví se odehrávalo ve vysokém tempu. Do zápasu vstoupila lépe Boleslav, která se zásluhou branek Jiránka a Mikulíka dostala do dvoubrankového vedení. V polovině utkání zvýšil na 3:0 Demel a v tu chvíli se zdálo, že o vítězi nebude pochyb. Za několik desítek vteřin ale kontroval brankou po povedené kombinaci s Podlipníkem Lukáš Nahodil a začalo se schylovat k dramatu.

Narůstající tlak Jihlavy umocňovala častá vyloučení boleslavských hokejistů a domácí brankář Will často odolával jen s vypětím všech sil. Neujal se už ale žádný z nebezpečných pokusů jihlavských hokejistů a gólovou tečku za povedeným utkáním napsal v předposlední minutě domácí Tomáš Nouza. Zápas se už pak dohrál bez dramatičtějších situací a Bruslaři se po zásluze mohli radovat z vítězství 4:1.

Sestavy z posledního kola:

HC Dukla Jihlava: Novotný – Ficenc, Podlipnik, Kolafa, Jaroš, Jícha, Drtina, Zadražil – Čachotský, Maliník, Hodek – Jeslínek, Krupka, Filip – Pekárek, Pometlo, Malec – Hubáček, Zeman, Polcar

BK Mladá Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Bohunický, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Rys, Demel, Koudelka – Loskot, Lenc, Jiránek

Statistiky

Horácký zimní stadion| 3.11.2012 17:30

HC Dukla Jihlava 18. kolo BK Mladá Boleslav
7. místo, 25 bodů umístění 1. místo, 46 bodů
55:36 skóre 67:28
7:0 (Litoměřice) nejvyšší výhra 6:1 (Písek, Havlíčkův Brod)
1:4 (Olomouc, Mladá Boleslav) nejvyšší prohra 2:3 (Šumperk)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
18,09 % využití přesilových her 18,52 %
17 góly v přesilových hrách 15
1 góly v oslabeních 2
Daniel Hodek 15 bodů (8+7) nejproduktivnější hráč Lukáš Pabiška 17 bodů (11+6)
Michal Jeslínek
Daniel Hodek, oba 8 gólů
nejlepší střelec Lukáš Pabiška 11 gólů
Tomáš Kolafa 9 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 12 asistencí
Tomáš Kolafa +8 nejlepší hráč v +/- Jiří Rys, Tomáš Demel, Martin Koudelka, všichni +13
Martin Jícha -1 nejhorší hráč v +/- Miroslav Škumát
Lukáš Bohunický, oba 0
Ondřej Malec 33 minut nejtrestanější hráč Milan Toman 54 minut
David Rittich 93,57 %
Filip Novotný 92,11 %
úspěšnost brankářů Roman Will 94,46 %
Vlastimil Lakosil 90,70 %
David Rittich 1,84
Filip Novotný 2,26
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 1,48
Vlastimil Lakosil 2,22
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav