BK MLADÁ BOLESLAV

Američtí trenéři v Boleslavi! Malí hokejisté mají šanci navštívit Colorado!

13. 11. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V pondělí 5. listopadu hostila Základní škola Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi vzácnou návštěvu – ze svazu ledního hokeje USA! Do středočeského města dorazili ředitel sportovního úseku mládeže Kevin McLaughlin a manažer dlouhodobého rozvoje mládeže Ken Martel. Návštěvu doprovázeli Doc. PaeDr. Tomáš Perič, PhD. z fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a šéftrenér sportovních tříd BK Mladá Boleslav Jiří Zörkler.

Oba američtí trenéři nejprve navštívili základní školu, kde se podívali na výuku v 1. a 2. sportovní třídě. Mimo jiné předali malým hokejistům i malý dárek.

Zvláštní zájem hostů vyvolala spolupráce základní školy a BK Mladá Boleslav. Velkou pozornost na sebe strhl projekt "Patronace sportovních tříd hráči BK Mladá Boleslav", který se úspěšně rozběhl na počátku tohoto školního roku, a o kterém jste se mohli dočíst tady. Kevin McLauglin i jeho kolega Ken Martel pak obdivovali i síň slávy úspěšných sportovců – absolventů školy.

Oba trenéři se podrobně seznámili s tréninkovými a učebními plány, které na základní škole fungují už od 1. třídy, a velmi je zaujaly. S novými poznatky pak navštívili i zimní stadion, kde se zúčastnili několika tréninků mládeže.

Vše nasvědčuje tomu, že návštěva v Mladé Boleslavi by mohla být zárodkem dlouhodobé spolupráce, neboť američtí hosté předali vedení školy, trenérům a mladým boleslavským hokejistům pozvání k hokejové návštěvě Colorada!




×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav