BK MLADÁ BOLESLAV

Začíná druhá polovina základní části, po třech měsících jsou tu opět Litoměřice

30. 11. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Jak upozornil trenér František Výborný, prvoligová kola se bez ustání točí dál a dál, a tak tu máme začátek prosince a s ním druhou polovinu základní části 1. hokejové ligy. Rozpis zápasů se ve své podstatě začíná rozjíždět zase od začátku, a tak v sobotu 1. prosince přivítají Bruslaři na svém ledě tým Litoměřic. Utkání začíná v 17:30 a boleslavští hokejisté se doma poprvé představí v bílých dresech.

Aktuality

Boleslav versus Litoměřice
Mladá Boleslav a Litoměřice na sebe letos narazily už dvakrát. Pokaždé se radovali Středočeši.

Stadion po dobrém vstupu do sezóny začíná ztrácet vítr z plachet. Litoměřičtí šli tabulkově dolů hlavně díky posledním zápasům, z deseti utkání vyhráli pouze jednou (4:0 s Havlíčkovým Brodem a 3:1 nad Jihlavou). "Měli bychom zjednodušit hru jak v útočném, tak obranném pásmu. Zbytečně se s pukem nemazlit a dávat si rychlé přihrávky. Také musíme být rychlejší v přechodu ze středního do útočného pásma, pak teprve můžeme začít dávat víc gólů a vyhrávat zápasy," rozčiloval se po poslední prohře s Olomoucí Dominik Simon.

Litoměřice už delší dobu spolupracují s extraligovým celkem Sparty Praha, a také českým účastníkem KHL Lvem Praha, proto se v kádru Stadionu objevují i velice známá jména. Od začátku sezóny byl ze Sparty do Litoměřic uvolněn slovenský útočník Adam Lapšanský. Tři zápasy za Stadion stihl odehrát i Francouz Sacha Treille.

Bodování litoměřického mužstva vede právě Adam Lapšanský (5+12). Nejvíce gólů ovšem nastřílel Jan Rudovský (9 branek). Nejtrestanějším článkem je Pavel Mrňa (61 minut). V brance se střídají zkušený Petr Přikryl a talentovaný Vojtěch Sedláček.

Utkání Mladé Boleslavi s Litoměřicemi bude mít zvláštní příchuť pro dva obránce – Milana Tomana na straně Bruslařů a Václava Drábka na straně Severočechů, kteří byli vzájemně vyměněni.

Vzájemná střetnutí

Litoměřice na Boleslav narazily letos už dvakrát. Nejprve v rámci prvního kola, kdy Středočeši nepřipustili překvapení a doma soupeře porazili 6:3. Hned v prvním zápase zaznamenal hattrick Pabiška, přidali se k němu Chaloupka, David Vrbata a Nouza.

Podruhé Bruslaři opláceli návštěvu a opět zvítězili, i když tentokrát "jen" 1:2. Opět se trefil Pabiška, druhou trefu přidal – a zápas tak rozhodl – Jindra.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Kulich – Nouza, Koudelka, Padělek – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Červený, Demel – Lenc, Loskot, Koudela

HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Martinka, Evan, Kříž, Gula, Husák, Kolář – Rudovský, Rubeš, Novák – Gerhát, Slížek, Mrňa – Žalčík, Simon, Lapšanský – Kafan, Luňák, Tvrzník – Antončík

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 1. 12. 2012 17:30

BK Mladá Boleslav 27. kolo HC Stadion Litoměřice
1. místo, 62 bodů umístění 9. místo, 34 bodů
95:48 skóre 70:84
6:1 (Písek, H. Brod, Třebíč) nejvyšší výhra 4:0 (Havlíčkův Brod)
0:3 (Beroun) nejvyšší prohra 0:7 (Jihlava)
1 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
18,33 % využití přesilových her 13,53 %
22 góly v přesilových hrách 18
2 góly v oslabeních 3
Tomáš Nouza 30 bodů (17+13) nejproduktivnější hráč Adam Lapšanský 17 bodů (5+12)
Tomáš Nouza 17 gólů nejlepší střelec Jan Rudovský 9 gólů
David Výborný 16 asistencí nejlepší nahrávač Adam Lapšanský 12 asistencí
Tomáš Demel +15 nejlepší hráč v +/- Jan Rudovský +11
Aleš Padělek -4 nejhorší hráč v +/- František Gerhát -15
Milan Toman 70 minut nejtrestanější hráč Pavel Mrňa 61 minut
Roman Will 93,22 %
Vlastimil Lakosil 90,70 %
úspěšnost brankářů Vojtěch Sedláček 92,25 %
Petr Přikryl 91,59 %
a čtyři další...
Roman Will 1,77
Vlastimil Lakosil 2,22
průměr inkasovaných gólů na zápas Vojtěch Sedláček 2,98
Petr Přikryl 3,11