BK MLADÁ BOLESLAV

Druhý zápas ve Zlatopramen Aréně proti Olomouci

13. 11. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Červenobílé malé překvapení letošní sezóny zavítá ve středu 14. listopadu na stále ještě téměř čerstvý led mladoboleslavské Zlatopramen Arény. Středočeši se na svém kolbišti chystají vyzvat bodově druhý nejlepší tým skupiny Východ, mužstvo Olomouce. Divácky určitě atraktivní duel startuje opět v klasický čas, tedy v 17:30, a i tentokrát bude pro fanoušky u svých počítačů připraven podrobný on-line přenos.

V loňské sezóně se ztrátou devíti bodů na Kadaň poslední, letos zatím díky svým přesvědčivým výkonům okupují Olomoučtí druhou příčku tabulky skupiny Východ. Alespoň prozatimně pomohla předehrávka s Mostem Moře opticky zmenšit náskok vedoucí Komety Brno na „pouhých“ šest bodů. Pětibodová mezera je pak také mezi Olomoucí a třetí Ostravou. Dá se tedy říct, že na prvních pozicích proudí ve východním teritoriu mnohem více vzduchu, než je tomu u nás. Nicméně nemůže být pochyb o tom, že Olomouc se bude chtít o trochu toho tlaku ve své skupině postarat a v poslední době škobrtající Brno potrápit.

Přípravných zápasů odehráli Moravané před letošním ročníkem kulatých deset, jako vítězné si ovšem připsali méně než polovinu z nich. Nadvakrát si sice přivlastnili skalp Třebíče či deklasovali výběr „dvacítek“ ze Slovenska 9:2, naopak je ale porazil například nyní beznadějně poslední Šumperk.

Úctyhodných 25 bodů má na svém kontě nejproduktivnější hráč Olomouckých Milan Ministr (9+16). Stejné celkové skóre jaké má mladoboleslavský momentálně nejlepší střelec, kapitán Král, a to 21 bodů si připisuje Richard Brančík (9+12). Do nejproduktivnější trojky se v případě Moravanů řadí také jeden obránce. Je jím Ondřej Kříž (7+12). Boj o jedničku v týmu Mory i nyní, v pokročilejším stádiu první ligy, hoří mezi dvěma muži. Lehce navrch má Štefan Žigárdy. Odchytal více než polovinu zatím odehraných utkání s procentuální úspěšností 91,18 a průměrem 2,7 branek na zápas. Jen o málo horší skóre má teprve devatenáctiletý Dalibor Sedlář. Neměli bychom také zapomenout zdůraznit fakt, že díky jednomu z posledních přestupů se do sestavy Olomouce dostal také, dnes již bývalý hráč Středočechů, obránce David Všetečka.

Jak už bylo řečeno, poslední odehraný zápas Olomouce představovala předehrávka 22. kola s Mostem. Zápas s prvoligovým nováčkem ze severu Čech sice zpočátku vypadal celkem jasně, i za stavu 3:0 se ale Mostečtí dokázali zvednout a následně vstřelit dvě branky. Tím ale veškerá gólová aktivita utkání skončila. Úspěšnými střelci z řad Olomouce byli Brančík, Luňák a Ministr.

Tým Olomouce nastoupil proti Mostu v této sestavě: Sedlář - Knebl, Ministr, Smejkal, Bouz, Luňák, Štach, Brančík, Frieb, Ondrušek, Zbořil, Kříž, Vyrůbalík, Janečka, Sršeň, Všetečka, Janáček, Bartoň, Čuřík, Bordowski, Žajgla

20. kolo přineslo Středočechům trochu rozčarování, předposlední Jihlava totiž napjala všechny své síly, zaťala zuby a už třetí sezónu v řadě dokázala, že na tamějším ledě se hráčům v zelenobílých dresech zkrátka příliš nedaří. Vítězství si sice Boleslavští připsali, museli si na něj ale počkat až do 62. minuty, kdy se strefil Handlovský. Branky v základní hrací době vstřelili Mazanec, Král a Rumpel.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Jihlavě v této sestavě: Šindelář - Jindra, Macháček, Lukáč, Mazanec, Mocek, Bauer, Drábek - Nouza, Král, Gombár - Sedlák, Ivan, Mikulík - Kuchejda, Rod, Eiselt - Rumpel, Gajovský, Handlovský - Beck