BK MLADÁ BOLESLAV

OFF-LINE: Ptejte se Tomáše Hyky!

6. 12. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Kdykoliv se boleslavský odchovanec Tomáš Hyka (na snímku) dostane do Čech, snažíme se jej pro vás vyzpovídat. Tentokrát jsme se rozhodli pojmout to jinak a nabízíme vám možnost, abyste se sami zeptali na všechno, co vás zajímá - ať už v souvislosti s NHL, draftem, juniorskou ligou a dalšími a dalšími věcmi. Tomáš Hyka bude k dispozici jen několik dní v průběhu příštího týdne, takže off-line rozhovor bude časově omezen. Proto se svými otázkami příliš neváhejte.

Profil Tomáše Hyky

Tomáš Hyka se narodil v Mladé Boleslavi, kde také hokejově vyrůstal. Je synem Tomáše Hyky staršího, který hrával extraligu za České Budějovice a který končil kariéru v Bruslařském klubu coby kapitán v sezoně 2000. Nyní trénuje mládež. Tomáš Hyka mladší se odjakživa projevoval jako přirozený talent a trenéři si jej vždy chválili i pro jeho nasazení a píli.

Dřina vynaložená při individuálních trénincích se Hykovi vyplatila, prakticky vždycky nastupoval o kategorii výš, než jaké odpovídal věkově. Ve své zatím poslední sezoně v Mladé Boleslavi byl třetím nejproduktivnějším útočníkem juniorů (13+16) a to byl přitom o dva roky mladší než první Radan Lenc (31+17) a druhý Martin Belay (13+34).

Naskočit stačil i do extraligy seniorů. Za Mladou Boleslav odehrál v sezoně 2010/2011 14 zápasů a v rámci 42. kola, kdy Bruslařský klub hrál v Třinci, dal dokonce svou první - a zatím poslední - branku. To vše v sedmnácti letech.

Po Hykovi už delší dobu pokukovali agenti ze zámoří, takže když v následujícím ročníku odešel do kanadské juniorské ligy, nebylo to žádným překvapením. V Gatineau Olympiques se stal hned v prvním ročníku nejproduktivnějším hráčem týmu (20+44).

Hyka se zúčastnil několika přípravných kempů, ve Philadelphii si zahrál například i s Girouxem, Jágrem, Voráčkem. V létě jej draftoval v 6. kole coby 171. v pořadí, tým Los Angeles Kings. Jakýkoliv další postup tímto směrem ale zmařila stávka NHL, a tak Hyka zatím dál válčí za Gatineau.

Je také už takřka neodmyslitelnou součástí reprezentačních týmů, doposud nechyběl ani v jedné kategorii a chystá se i na letošní "dvacítky".

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav