BK MLADÁ BOLESLAV

Šlágr kola je tu! Ve ŠKO-ENERGO Aréně změří síly hokejisté Boleslavi a Ústí

18. 12. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - V rámci 33. kola na sebe narazí celky, s nimiž se pojí lev - jeden ho má ve znaku, druhý rovnou v názvu. S podobným nasazením, kterým je zmiňovaná šelma proslulá, by rovněž měli Bruslaři a HC Slovan Ústečtí Lvi vstoupit do utkání. Oba soky aktuálně dělí v tabulce deset bodů, střetnutí těchto dvou rivalů se ale vymyká standardnímu porovnávání výkonnosti a papírových předpokladů. Ve ŠKO-ENERGO Aréně to zároveň bude poslední domácí představení boleslavských hokejistů před Vánocemi. Nechme se překvapit, kdo si pod stromeček nadělí významný bodový zisk. Zápas odstartuje ve středu 19. prosince v 17:30.

Aktuality

To, co bylo napsáno o vzájemných střetnutích středečních soupeřů, by vydalo na několik knih. Měření sil mezi Mladou Boleslaví a Ústím nad Labem už patří k evergreenům české hokejové scény. Nyní je na programu další díl této zdánlivě nekončící ságy a opět půjde o prestižní záležitost. Narazí na sebe totiž aktuálně vedoucí a třetí tým tabulky.

DANIEL BOHÁČ
Čtvrtý nejproduktivnější ústecký hokejista s týmem padl až na třetí místo tabulky, i tak se ale jedná o úspěch.

Zatím poslední kolo nedopadlo podle představ ani Bruslařů, ani Ústeckých Lvů. Boleslavští hokejisté prožili nejhorší utkání sezóny na ledě Třebíče, kde v polovině utkání prohrávali už 0:4. Druhá polovina střetnutí už sice pro svěřence trenéra Františka Výborného vyzněla poněkud lépe a celek z města automobilů dokázal výkonnostně srovnat krok, porážku 3:6 už ale odvrátit nedokázal.

O nic lépe se nevedlo ani rivalovi Bruslařského klubu. Slovan na svém ledě hostil v přímém souboji o druhou příčku rozjetou Olomouc. Kohouti rozhodli o výsledku utkání ve druhém dějství, kdy po tříbrankové salvě vyhnali z branky Koutského. I Ústí poté dokázalo srovnat krok, rozdíl ve skóre byl už ale příliš velký. Utkání skončilo porážkou Lvů poměrem 1:4. Oba týmy tak mají o motivaci napravit poslední zaváhání v třaskavém střetnutí postaráno.

Na obou stranách se nachází legie hokejistů, kteří dříve oblékali dres soupeře. Na straně Bruslařů například Milan Mikulík, David Pojkar nebo Roman Němeček. S opačnou zkušeností nastoupí za Ústí Tomáš Sýkora, Lukáš Handlovský a v neposlední řadě Daniel Boháč. "Musíme se dát dohromady, lépe bránit a začít dávat góly. V prvním vzájemném zápase nás Mladá Boleslav předčila, ale ve druhém utkání se už museli třepat o výsledek. Jestli budeme hrát stejně jako doma třetí třetinu, mohli bychom pomýšlet na body," vyjádřila se pro ústecký web k nadcházejícímu střetnutí dlouholetá opora Bruslařů.

Velký pozor si budou muset hokejisté celku z města automobilů dát na Jaroslava Roubíka. Ústecký kapitán se především díky povedenému startu do sezóny drží s 44 kanadskými body na čele bodování celé 1. ligy. Ve dvou vzájemných střetnutích s Bruslařským klubem si připsal dvě asistence.

Vzájemná střetnutí

Zářijové měření sil odstartovalo lépe Ústí nad Labem zásluhou Poživila, který už v první minutě poslal hosty ranou od modré do vedení. Rychlou odpověď si ale nachystal Rys a zavelel tak k parádnímu obratu Bruslařského klubu. Do konce úvodní třetiny ještě přišla branka Koudelky a dva přesné zásahy Vrbaty. V závěru utkání už jen snížil na konečných 4:2 hostující Tůma.

Odveta ve Zlatopramen Aréně nabídla rovněž zajímavou podívanou. Bruslaři první polovinu střetnutí jasně ovládli a po brankách Mikulíka, Kafky a Výborného jasně vedli. Poté ale přišlo možná až přílišné uspokojení a Lvi ho dokonale využili. Přesně mířil Boháč s Kovářem a ještě to vypadalo na velké drama, skóre 3:2 se už ale neměnilo a Bruslaři tak mohli slavit druhé letošní vítězství nad velkým rivalem. Dokáží svěřenci Františka Výborného naplno bodovat i do třetice?

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Will (28. Lakosil) - Pojkar, Kasík, Toman, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Bohunický - Mikulík, Vrbata, Nouza - Pitule, Výborný D., Kafka - Padělek, Koudelka, Rys - Červený, Loskot, Lenc

HC Slovan Ústečtí Lvi: Koutský (29. Petrásek) - Poživil, Holomek, Pavlík, Sklenička, Brož, Špelda, Grin, Černý - Kovář, Roubík, Ludvík - Lapšanský, Havlíček, Handlovský - Čermák, Sýkora, Přeučil - Tůma, Meidl, Boháč

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 19. 12. 2012 17:30

BK Mladá Boleslav 33. kolo HC Slovan Ústečtí Lvi
1. místo, 75 bodů umístění 3. místo, 65 bodů
114:59 skóre 108:81
6:1 (Písek, H. Brod, Třebíč) nejvyšší výhra 7:2 (Písek)
3:6 (Třebíč) nejvyšší prohra 1:5 (Olomouc)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
4 utkání bez inkasovaných gólů 0
16,89 % využití přesilových her 22,90 %
25 góly v přesilových hrách 30
2 góly v oslabeních 2
Tomáš Nouza 36 bodů (21+15) nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík 44 bodů (20+24)
Tomáš Nouza 21 gólů nejlepší střelec Jaroslav Roubík 20 gólů
David Výborný 19 asistencí nejlepší nahrávač Jaroslav Roubík 24 asistencí
Tomáš Demel +17 nejlepší hráč v +/- Jaroslav Roubík +19
Tomáš Pitule -3 nejhorší hráč v +/- Václav Meidl -11
Milan Toman 74 minut nejtrestanější hráč Václav Meidl 50 minut
Roman Will 93,90 %
Vlastimil Lakosil 89,81 %
úspěšnost brankářů Zdeněk Orct 91,67 %
Vladislav Koutský 89,57 %
Michael Petrásek 92,45 %
Roman Will 1,70
Vlastimil Lakosil 2,65
průměr inkasovaných gólů na zápas Zdeněk Orct 2,13
Vladislav Koutský 2,92
Michael Petrásek 2,16