BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavský B tým se dostal do play-off, ve čtvrtfinále půjde proti Královu Dvoru

5. 2. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Jestli ještě na sobotu 9. února nemáte žádné plány, máme pro vás jeden tip. Ve 20 hodin totiž na mladoboleslavské malé hale vypukne druhý zápas čtvrtfinále Krajské ligy mužů, ve kterém Středočeši stanou proti Královu Dvoru. Série se hraje jen na dva vítězné zápasy, takže ten sobotní už klidně může být rozhodující (první se hraje v pátek na ledě soupeře). Pokud ne, v neděli se hraje taktéž v Mladé Boleslavi, tentokrát ale od 17 hodin.

22 zápasů základní části, z toho 15 výher. Do soupeřovy sítě hráči boleslavského B týmu nasázeli celkem 93 gólů, což je druhý největší počet, ve Středočeském kraji se víckrát trefil už jen Slaný. Se ztrátou jediného bodu nakonec skončili Bruslaři na druhém místě, jen těsně za Rakovníkem.

Titulem nejlepšího střelce základní části se z řad Boleslavských pyšní Michal Protivný (19 gólů). Těsně za ním je Jiří Kristek (17 gólů). Druhý jmenovaný za Bruslařský klub odehrál spoustu zápasů i za A tým, v sezoně 2001/2002 patřil do kádru, který Mladé Boleslavi vybojoval 1. ligu. O patnáct let mladší Protivný prošel zdejšími mládežnickými kategoriemi. Mezi obránci bodově vyčnívá Jiří Klikar, nejvíc zápasů odchytal Vladimír Poláček.

Ve čtvrtfinále, které představuje první krůček v rámci celého play-off, se Mladoboleslavští potkají s celkem HK Králův Dvůr. Ten má na svém kontě o 13 bodů méně a taky podstatně méně nasázených gólů do branky soupeře. Oba vzájemné zápasy vyhrála Boleslav - poprvé 4:3 po samostatných nájezdech a podruhé 4:3.