BK MLADÁ BOLESLAV

Skromné skóre ze zápasu se Vsetínem se nám vyplatilo, pochvaloval si Pavel Arnošt

18. 11. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – První utkání tohoto týdne boleslavským mladíkům příliš nevyšlo, šťastná sedmička zářila na opačné straně časomíry, než kde si ji určitě představovali. Jediným úspěšným střelcem Mladoboleslavských byl obránce Jan Warneke. Sobotní utkání dopadlo o poznání lépe, byť se o něm rozhodlo už v první třetině. O zhodnocení obou duelů jsme požádali trenéra Pavla Arnošta.

Páteční prohru se Zlínem 1:7 a sobotní vítězství se Vsetínem 2:1, tedy polovičně úspěšný týden, nám jako již klasicky shrnul a okomentoval trenér mladoboleslavských dorostenců Pavel Arnošt. Jako obvykle jsme všechno vzali pěkně popořadě, takže jako první přišel na řadu neúspěšný duel se Zlínem.

„V pátečním utkání jsme byli odhodlaní vrátit Zlínu porážku na jejich ledě, bohužel jsme hned na začátku inkasovali dva góly. Naneštěstí nás také dost ovlivnilo zranění jednoho z našich klíčových hráčů Michala Protivného,“ posteskl si trenér Arnošt na nepřízeň osudu.

„Vzápětí nám Zlín odskočil už o tři branky. Po první třetině jsme si řekli, že začneme hrát trochu jiný hokej, bohužel jsme hned v první minutě opět lehce inkasovali, vzápětí znovu,“ vypočítával trenér obdržené branky.

„Za stavu 5:0 jsme utkání už chtěli víceméně jen dohrát. Ovšem bez nějakého velkého debaklu na kontě. Také jsme se snažili o gól, což se nám vlastně se Zlínem ještě nepodařilo. To se pak povedlo a my byli odhodlaní poslední třetinu vyhrát. Věděli jsme, že soupeře nemůžeme za stavu 6:0 překonat a už jsme se začali pomalu připravovat na sobotní utkání proti Vsetínu,“ ukončil Pavel Arnošt své úvahy o duelu se Zlínem.

Sobotní vítězné utkání shrnul velitel dorostenců o poznání snadněji, ale také skromněji: „V utkání se Vsetínem jsme opět uznávali sílu soupeře, chtěli jsme se zaměřit na dobrou defenzívu, abychom neinkasovali tolik gólů, jako tomu bylo v posledních zápasech. Řekl bych, že se to vyplatilo,“ pokýval trenér hlavou.

„Chtěli jsme vyhrát tím způsobem 2:1 nebo 3:1, o nějakou přestřelku jsme rozhodně neusilovali. Myslím, že se nám to skutečně vyplatilo, a že jsme si ten zápas vybojovali. Bylo to velice vyrovnané utkání, ale domnívám se, že jsme byli o malinko lepší, a že jsme si tři body zasloužili,“ zakončil své povídání.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav