BK MLADÁ BOLESLAV

V Brodě musíme hrát tvrdě, v play-off se ani jinak nehraje, říká Jiří Slabý

23. 2. 2013
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Středočeši za sebou mají první dva zápasy čtvrtfinále play-off 1. ligy. Obě utkání úspěšně zvládli. Nyní mají dva dny pauzu a poté je čeká další válečné tažení, tentokrát na ledě Havlíčkova Brodu. Bezprostředně po zápase jsme vyzpovídali asistenta trenéra BK Mladá Boleslav, Jiřího Slabého (na snímku), který utkání zhodnotil a naznačil další plány mladoboleslavských hokejistů před odjezdem na Vysočinu.

Druhá výhra ve čtvrtfinálových kolech play-off a vedení v sérii 2:0. To je určitě dobrý start. Jak Vy sám hodnotíte obě utkání?

První utkání bylo z naší strany víceméně taktické. Nechtěli jsme udělat chybu, aby se soupeř nedostal do vedení, takže to bylo velmi dlouho vyrovnané. Oproti tomu se to první čtvrtfinálové utkání od toho druhého zcela lišilo. Soupeř na nás doslova vletěl a zvláště v začátku byl aktivnější, dostával se do šancí a podařilo se mu vsítit i gól. Důležité ale bylo, že jsme je dokázali potrestat za jejich fauly a využívali jsme přesilové hry. V tom vidím obrovské pozitivum.

Budete se mnou asi souhlasit, že druhý vzájemný střet rozhodly přesilové hry, že? Zaměřili jste se na ně nějak speciálně?

Trénujeme je už delší dobu a máme dvě přesilovkové formace, které se obměňují plus mínus o jednoho hráče. Kluci o sobě navzájem vědí a ví, co od sebe můžou očekávat. Samozřejmě si budeme přát, aby nám to vycházelo i nadále.

S jakými cíly, případně s jakým očekáváním, pojedete do Brodu?

To je obligátní otázka. Pochopitelně, že bychom tam rádi zvítězili a odvezli si odtamtud nějaký ten bod. Pak by se nám lépe vracelo domů (úsměv).

Během sezony už jste tam dvakrát hráli, takže víceméně víte, do čeho jdete. Přesto se nemůžu nezeptat. Jak očekáváte, že vás Brod přivítá? Jaká bude atmosféra?

Myslím si, ale možná se pletu, že v Brodě přijde více lidí, než kolik jich chodilo na základní část. Budou chtít hnát své hráče k vítězství. Nečekáme, že to bude jednoduché. Naopak, budou to dva těžké zápasy a my se musíme snažit, abychom je zvládli.

Prozradíte jaké rozkazy budou znít od vás k hráčům?

Pokyny jsou jasné už delší dobu. Víme, co od kluků chceme a to taky zazní v kabině. Nechci to tady prezentovat, abychom neodhalili to, co budeme chtít hrát v Brodě. Kluci ty pokyny znají, slyší je po celou sezonu.

O Havlíčkovu Brodu je známo, že hraje hodně do těla. Budete chtít také oplácet…

(sám doplní otázku) ... stejnou mincí?! Ono se play-off ani jinak nehraje. Když chce být mužstvo úspěšné, musí mít odolný a tvrdý kádr, a tím my chceme být. Přidáme více důrazu v osobních soubojích, abychom opravdu dali najevo, že chceme vyhrát.

Čekají vás dva dny "odpočinku" a pak vyrazíte na Vysočinu. Prozradíte, jak tyto dva dny strávíte? Budete se připravovat, nebo vás čeká regenerace?

V sobotu se budeme věnovat regeneraci. Máme nějaké šrámy, které musíme doléčit. Starší hráči budou odpočívat, mladší naopak trochu potrénují a ti, kteří nebyli tolik vytížení, budou trénovat o něco víc, aby byli v neustálém zápřahu. V pondělí už se budeme připravovat na zápasy v Brodě.

Děkujeme na rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav