BK MLADÁ BOLESLAV

Byl to vyrovnaný zápas, shodli se Pitule s Vrbatou

25. 3. 2013
Autor: Jitka Čechová
C h o m u t o v – Vyrovnaný, jenže bohužel prohraný. Boleslavští očividně dokázali domácí celek zaskočit, prvních zhruba pět minut si vedli rozhodně lépe. Jenže svou převahu nedokázali zužitkovat a pak už tahali za kratší konec provazu. Nadějně to vypadalo, když přestáli pětiminutové oslabení a následně snížili, nakonec ale na bodový zisk nedosáhli.

Přesilovky budou důležitým aspektem, ví David Vrbata

Hokejové krásy první zápas baráže mnoho nepobral. V úvodu si sice hráči Bruslařského klubu počínali poměrně sebejistě a domácí tým až poněkud překvapivě přehrávali, brzy ale hra sklouzla do zápasu typického pro souboje o takzvané bytí či nebytí. „Je jasné, že to nebude žádný krásný hokej. Minimálně do doby, než bude rozhodnuto. Jinak to bude vypadat tak, jako v tomhle prvním utkání,“ potvrdil po duelu s Chomutovem David Vrbata. „Rozhodovat budou maličkosti a myslím, že běžné budou i výsledky s rozdílem jednoho gólu.“

David Vrbata

Piráti otevřeli skóre zápasu v přesilovce a v přesilovce také Boleslavští vyrovnali. Vítězný gól Chomutova pak padl z doznívajícího tlaku taktéž po početní výhodě. „Už v play-off se ukázalo, že přesilovky budou důležitým aspektem, a ukazuje se to i tady. Párkrát nám to dobře vyhodili, bylo vidět, že vědí, jak si najíždíme. Tohle budeme muset do dalšího zápasu asi trochu změnit,“ naznačoval Vrbata.

První tři body tak berou extraligové celky, Liberec totiž nakonec porazil stejným výsledkem, tedy 2:1, Olomouc. Jak to vypadalo v Podještědí, netušíme, na severu Čech to ale bylo vyrovnané. „Nejspíš nám trochu chybělo i štěstíčko. Když jsme potřebovali, aby se nám to odrazilo na hokejku, šlo to přesně opačným směrem. Chomutov má tentokrát tři body, ale řekl bych, že jsme nepodali špatný výkon. Škoda, že jsme z toho nedokázali něco vytřískat,“ povzdychl si devětadvacetiletý útočník.

Na hře Bruslařů ale chyby pochopitelně našel. „Chyběl nám tlak do brány. Víc tam pustit toho jednoho hráče, který by stál před gólmanem a víc mu clonil. V závěru to bylo vidět – když jsme to tam házeli ze všech stran, tak brankář znejistěl. Ty šance z toho pak byly. Myslím, že tohle je recept do dalších zápasů,“ naznačil David Vrbata.

S úmyslem ublížit jsem do toho vážně nešel, říká Tomáš Pitule

Tomáš Pitule

Zápas předčasně skončil Tomáši Pitulemu. Po nešťastné dohrávce domácího Pulpána totiž chomutovský obránce zůstal nehybně ležet na ledě a z plochy musel být nakonec odvezen na nosítkách. „Mrzí mě, co se stalo,“ prohlásil po zápase situací ještě očividně stále trochu otřesený Pitule. „Určitě jsem Lukášovi nechtěl ublížit a jsem rád, že je v pořádku. Asi bych se na to potřeboval ještě jednou podívat na videu, já sám si nejsem vědom toho, že by to bylo až tak tvrdé. Lukáš sám říkal, že špatně došlápl, že mu podklouzla noha… Ale vážně nevím, stalo se to strašně rychle. Ale opravdu mě to mrzí.“

Už tak napjatému zápasu tato situaci pochopitelně nepřidala. „Kluci z Chomutova tam po mě něco pokřikovali, ale to je asi logické. Hraje se o hodně, všichni do toho jdeme na plno, ale s úmyslem ublížit jsem do toho vážně nešel,“ kál se mladý útočník.

Lukáš Pulpán se po zápase dokonce objevil v domácí kabině a s úsměvem poskytl i rozhovor. „Ulevilo se mi, když jsme spolu teď prohodili pár slov. Říkal, že je v pohodě, že to bude dobré,“ oddychl si Pitule.

Ač utkání nedohrál, své kolegy pochopitelně sledoval. „Přesvědčili jsme se o tom, že jsme schopni s týmem, který hrál celou sezonu extraligu, vyrovnané zápasy. V závěru jsme měli trochu smůlu, rozhodně tam byly momenty, kdy jsme mohli vyrovnat,“ přidal se Tomáš Pitule k tvrzení kolegy Vrbaty.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav