BK MLADÁ BOLESLAV

Poslední domácí zápas: Rozloučí se Bruslaři vítězstvím?

15. 4. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Baráž o extraligu se nyní nachází na svém vrcholu a Bruslařský klub přivítá poslední celek tabulky HC Olomouc, který již je ze hry o extraligu definitivně venku. Mladá Boleslav potřebuje bodovat, aby do barážového superfinále vstoupila z co možná nejvýhodnější pozice. Ze všech pěti předchozích domácích barážových zápasů odešla Mladá Boleslav neporažena a ztratila pouze jediný bod. Zápas začíná v úterý 16. dubna v 17:30.

Situace dvě kola před koncem nahrává Mladé Boleslavi

A to především díky tomu, že Boleslav dvakrát triumfovala nad extraligovými celky z Liberce a Chomutova, tudíž zpomalila jejich postup za záchranou, navíc v její prospěch hraje vzájemný zápas s Libercem, který bude znamenat tečku za touto sezónou. Nyní je však potřeba zaměřit se na zápas následující.

Situace dospěla do takového stavu, že Bruslaři ztrácejí na oba dva už jen jeden až dva body a donutili své soupeře o bytí a nebytí v nejvyšší soutěži bojovat až do úplného konce. Chomutovu stačí k definitivní záchraně tři a za určitých okolností jen dva body, kdežto Liberec potřebuje bodovat v obou zápasech, aby měl jistotu. Má-li v baráži uspět Boleslav, je potřeba udržet v nadcházejícím zápase domácí barážovou neporazitelnost.

Olomouc již sezónu dohrává a dává šanci mladým

Olomouc nyní po svých prohrách, které určily prvního účastníka prvoligového ročníku 2013/14, dává prostor mladším hráčům, tedy juniorům a starším dorostencům. V zápase proti Liberci jich nastoupilo rovnou šest a prezentovali se velkou bojovností, neboť ucítili, že kohouti pojali závěr sezóny už jako přípravu na tu nadcházející, tak bojují o angažmá u A-týmu vším, co v nich je.

Jiří Rys
Odpoví Boleslav na mládí mládím?

A v neděli 14. dubna rozhodně nezklamali, neboť spolu se staršími spoluhráči dokázali držet liberecké Bílé tygry od branky hodně dlouho daleko. Povolili jim pouze jediný přesný zásah. Patřili mezi ně Aleš Jergl, který je členem reprezentačního výběru do devatenácti let, Jakub Lehečka, Lukáš Králík, Dominik Novotný, brankář Jan Lukáš a teprve sedmnáctiletý starší dorostenec Alex Rašner.

Jestli tito dotyční nastoupí i proti Mladé Boleslavi, se dozvíme až v den zápasu. Aleš Jergl pro olomoucký web řekl, že se mu v lajně s jeho spoluhráči z juniorky dařilo dobře. „S Králíkem a s Lehečkou jsme hráli skoro celou sezónu za juniorku, takže jsme si vyhověli a hrálo se mi s nimi dobře. Potom to trenér trochu promíchal, ale nebylo to špatné.“

Zato Mladá Boleslav proti nim vyrukuje v nejsilnější sestavě, protože potřebuje doma vybojovat další výhru. Michal Valent se v předešlých dvou zápasech velmi přičinil o nulu na svém kontě a vidí situaci takto: „Důležité je, že z každého zápasu bereme tři body. Stejný cíl budeme mít i s Olomoucí. Musíme ty zápasy zvládat jako celek, v úterý do toho půjdeme zase od začátku. Když to nezvládneme, tak mi tahle nula, ani ta předchozí, k ničemu nebude,“ má jasno. Jak by řekli další zkušení hráči Bruslařského klubu, bude nadcházející zápas klíčový jako každý jiný v baráži.

Sestavy z posledních zápasů

BK Mladá Boleslav: Valent – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Nouza, Výborný, Pabiška – Kafka, Vrbata, Hrdel – Jiránek, Pitule, Rys

HC Olomouc: Lukáš – Bartoň, Ondrušek, Kříž, Janáček, Valenta, Rašner, Kadela – Kucharczyk, Diviš, Selingr – Novotný, Herman, Švaňhal – Rác, Kucsera, Vodný – Jergl A., Králík, Lehečka

Statistiky baráže

ŠKO-ENERGO Aréna | 16.4.2013 17:30

BK Mladá Boleslav 11. zápas baráže HC Olomouc
3. místo, 17 bodů umístění v baráži 4. místo, 6 bodů
33:21 skóre po 10 kolech 12:24
7:0 (9. kolo: Liberec) nejvyšší výhra 3:0 (2. kolo: Boleslav)
1:4 (6. kolo: Liberec) nejvyšší prohra 0:6 (7. kolo: Liberec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
28,30 % využití přesilových her 10,64 %
15 góly v přesilových hrách 5
1 góly v oslabeních 0
David Výborný 16 bodů (4+12) nejproduktivnější hráč Jakub Bartoň 4 body (2+2)
Lukáš Pabiška 5 gólů nejlepší střelec Jakub Bartoň
Radim Kucharczyk
Michal Vodný všichni 2 góly
David Výborný 12 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Ondrušek 3 asistence
Tomáš Nouza +9 nejlepší hráč v +/- čtyři hráči +1
Tomáš Jiránek -6 nejhorší hráč v +/- Jakub Bartoň -6
Tomáš Pitule 35 minut nejtrestanější hráč Zbyněk Hampl 16 minut
Michal Valent 95,95 %
Roman Will 90,38 %
úspěšnost brankářů Libor Kašík 92,08 %
Jan Lukáš 96,92 %
Michal Valent 1,18
Roman Will 3,01
průměr inkasovaných gólů na zápas Libor Kašík 2,59
Jan Lukáš 1,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav