BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Nouza: Naše matematika je prostá – chceme vyhrát a postoupit

17. 4. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mají to ve svých rukou. Boleslavští hokejisté se nemusí ohlížet vlevo ani vpravo, nemusí čekat, kalkulovat. Protože pokud Liberec porazí – a to jakkoliv, takže i v prodloužení nebo na samostatné nájezdy – extraliga je jejich! Tomáš Nouza (na snímku) si toho je dobře vědom. „Kdyby nám někdo na začátku řekl, že to bude takhle, tak to všichni bereme.“

Tomáši, zvlášť v posledních kolech jste udělali všechno proto, abyste si pro pátek zajistili co možná nejlepší pozici. Jste spokojený?

Řekl bych, že jsme zvlášť v těch domácích zápasech baráže odvedli dobrou práci. Doufám, že jsme dobře pobavili fanoušky, a že si to užili. Teď přijde poslední zápas, který může dopadnout jakkoliv. Myslím, že kdyby nám někdo před sezonou řekl, že to budeme mít do poslední chvíle ve svých rukou, a že rozhodne jeden jediný zápas, tak to všichni bereme.

Tomáš Nouza
Tomáš Nouza i letos patří mezi tahouny týmu a velké střelce.

Není právě tohle na jednu stranu trochu „deprimující“? Odehráli jste velmi dobře základní část, prošli play-off, v baráži předvedli parádní zápasy… A nakonec stejně rozhodne jen jediný.

Není to deprimující. Jak jsem řekl, kdyby nám někdo na začátku nabídl, že to bude takhle, projdeme tím vším klidně znovu. Porvali jsme se o svoji šanci a tu teď máme ve svých rukou. O nic jiného už v tuhle chvíli nejde.

Všude kolem vás se živě spekuluje, počítá… Máte vy sami na tohle vůbec čas a prostor?

Myslím, že vůbec ne. Krom toho to pro nás nemá žádný smysl, náš cíl a naše matematika je hodně prostá – chceme vyhrát a postoupit.

Oproti těm dvěma předchozím zápasům byl ten s Olomoucí mnohem vydřenější. Radost Lukáše Pabišky, když dal rozhodující gól, byla obrovská…

Byla to obrovská úleva. Řekl bych, že jsme hráli dobře, i ty přesilovky. Ale bohužel jsme nedali gól, takže to bylo větší drama, než možná leckdo předpokládal. Ale chtěli jsme strašně moc vyhrát. Když pominu všechno to počítání bodů, tak i proto, že jsme letos naposledy hráli doma. A doma se vždycky chcete rozloučit výhrou.

Publikum se vám za to také pořádně odvděčilo, že?

Fanoušci byli úžasní. V play-off a v baráži ještě víc. Pět let jsem tady tohle nezažil, bylo to prostě parádní. Chci za to lidem i za ostatní kluky v kabině strašně moc poděkovat.

Děkujeme za rozhovor.