BK MLADÁ BOLESLAV

Je to na nás, vědí Bruslaři. Vzkaz posílá i Radim Vrbata!

18. 4. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Velký finiš letošní sezony je tady! V pátek 19. dubna 2013, tedy přesně pět let po prvním postupu do extraligy, budou hokejisté BK Mladá Boleslav rozhodovat o tom, jestli se do nejvyšší soutěže opět vrátí či nikoliv. Jistou zajímavostí je, že se bude hrát opět na ledě soupeře a opět na severu Čech (před pěti lety to bylo v Ústí nad Labem a Bruslaři zvítězili 7:1). Jak to dopadne tentokrát, je zatím ještě pořád ve hvězdách, boleslavští hokejisté ale zbrojí a poslední utkání letošní sezony touží zvládnout!

Ať to dopadne jakkoliv, tahle sezona musela bavit a dělat radost, myslí si generální manažer Tůma

„Ušli jsme dlouhý kus cesty a před námi je jeden jediný zápas, který rozhodne. Mluvil jsem s hráči, touha po vítězství a postupu je obrovská. V kabině panuje bojovná nálada a silný duch. Jsem přesvědčen o tom, že máme šanci,“ řekl generální manažer klubu Mgr. Jan Tůma.

S postupem nebo bez něj, ročník 2012/2013 musel boleslavské příznivce těšit. Bruslaři zvítězili v základní části a po úspěšném play-off si přebrali pohár pro mistra 1. ligy. Po počátečních venkovních problémech v baráži se stali důstojným soupeřem a především postrachem na vlastním kluzišti. „Ať už postoupíme nebo ne, doufám, že jsme po letech svoje fanoušky potěšili, a že se na hokeji znovu dobře bavili.“

Radim Vrbata: Za tím cílem jdeme celou sezonu. Věřím, že ho kluci dotáhnou do konce!

Bruslařský klub ze zámoří sleduje i Radim Vrbata. Jeden z majitelů klubu, odchovanec a momentálně hráč Phoenixu letos stačil za Mladou Boleslav nastoupit do dvou zápasů, po konci výluky NHL ale drží boleslavským hokejistům palce na dálku. „Myslím, že to, jak se to všechno nakonec vyvinulo, a jak je tenhle poslední zápas postavený, je to nejlepší, co se nám mohlo stát. Tím chci říct, že to máme svých rukou,“ řekl exklusivně pro klubový web.

„Z našeho pohledu nejde nijak spekulovat, kalkulovat, spoléhat na někoho jiného – prostě musíme vyhrát! S tím je také do Liberce potřeba jet, se sebevědomím a vírou, že tam chceme zvítězit a rozhodnout sami o sobě,“ popisoval Vrbata, který tak pobídl nejen hráče, ale i fanoušky středočeského klubu. „K tomuhle „finále“ sezony vedla dlouhá cesta a věřím, že kluci nechají na ledě všechno stejně jako naši fanoušci v hledišti. Všichni ten cíl, za kterým jdou od začátku sezony, chtějí dotáhnout do šťastného konce,“ vzkázal Radim Vrbata.

Naopak přímo v centru dění je Jan Plachý. S BK Mladá Boleslav už ušel kus cesty a teď si nepřeje nic jiného, než aby se zdejší hokej opět vrátil do nejvyšší hokejové soutěže v České republice. „V náš tým mám důvěru. Hráči prokázali, že mají fyzickou i psychickou sílu, a že se o výsledek umí porvat. Vůbec nepochybuji o tom, že do boje o ten poslední, rozhodující dají všechno,“ řekl.

„Vytyčili jsme si tři postupné cíle a teď stojíme před branami extraligy,“ ví Jan Plachý. „Je to na dosah.“

Fanoušci chtějí postup, už teď ale hráčům děkují

Po čtyřech letech nezdarů a pokusů o záchranu se boleslavští fanoušci opět hokejem skutečně baví. A šest domácích barážových výher a úžasná atmosféra ve ŠKO-ENERGO Aréně jsou toho všeho výsledkem. Jasno a rozhodnuto sice ještě v tuhle chvíli není, oficiální FANKLUB BK Mladá Boleslav ale už teď posílá dík. „Ať už to dopadne jakkoliv, chci jménem FANKLUBU celému týmu poděkovat. Odvedli obrovský kus práce a pro nás jsou už teď vítězové,“ řekl předseda FANKLUBU Daniel Váně. „Letošní sezonu jsme si užili, fandili a budeme i v Liberci! Věříme, že to společně zvládneme,“ vzkázal.

Pro postup uděláme všechno, slibují hráči

Je to na nich. To oni rozhodnou, jaká soutěž se bude v Mladé Boleslavi hrát v sezoně 2013/2014. Vyrovnané barážové boje je postavily na bodově stejnou startovní čáru společně s hráči Chomutova a Liberce – tedy celků, které byly a zatím ještě stále jsou extraligové. Středočeši tak už teď vědí, že ať už to dopadne jakkoliv, dokázali se vyrovnat týmům, které hrály celou sezonu vyšší soutěž. Co víc – doma je doslova roznesli na kopytech.

„Chceme postoupit. Víme, že na to máme, je to v našich rukou a uděláme všechno pro to, aby to vyšlo,“ vzkázal před rozhodujícím bojem, který se uskuteční na ledě Liberce, Tomáš Nouza.

Stejně naladěn je i Lukáš Pabiška, který sice z města v Podještědí pochází, je ale pevně odhodlán poslat jej dolů. „Je mi jedno, kdo to bude. Jen když my půjdeme do extraligy,“ řekl. „Musíme hrát aktivně, do těla. Touha v kabině je obrovská. Uděláme maximum,“ slíbil.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav