BK MLADÁ BOLESLAV

Makali jsme a o to víc to teď bolí, říká Michal Valent

20. 4. 2013
Autor: David Bohata
L i b e r e c – Dlouho to trvalo, než se po posledním zápase sezóny někdo z boleslavské kabiny osmělil k rozhovoru. A není se vůbec čemu divit. V takové chvíli vyžaduje tento čin jistou odvahu. Jako první ji sebral Michal Valent (na snímku). Muž, který se v samotném závěru baráže ukázal býti silnou oporou svého mužstva, sklesle hovořil o výsledku zápasu, v jehož dobrý konec pevně věřil. Dlouhá, těžká cesta jako by teď přišla rázem vniveč, naznačoval brankář Bruslařského klubu, neopomíjeje zmiňovat, jak těžko se mu utkání v Liberci hodnotí.

Michale, jak hodně bolí porážka v zápase, ve kterém jste tak dlouho hráli bez branek a drželi tak stále dobrý výsledek?

Bolí to hodně. Co víc k tomu říct? Věřili jsme si, měli jsme to dobře rozehrané, ale dopadlo to jak to dopadlo…

Zápas výrazně ovlivnilo boleslavské pětiminutové vyloučení v jeho závěru. Jak vy osobně jste viděl zákrok Tomáše Nouzy na Bulíka?

Nevím, jak je to s pokutami. Nechci o tom mluvit. Rozhodčí ho vyloučil, tak to asi byl faul.

Asi vám muselo být těžko, když jste po tomto vyloučení šli ještě do tří. O výsledku potom rozhodl svým gólem Nedvěd.

Nemyslím si, že rozhodla ta branka. Zápas rozhodlo to, že jsme hráli ve třech pět minut před koncem. Liberec má svou kvalitu, mají parádní hráče. Já jsem si přál, ať to ubráníme, když při nás celý zápas stálo štěstí, tak ať při nás stojí štěstí dalších sedm minut. Ale bohužel. Méďa (Petr Nedvěd, pozn. red.) to trefil parádně. Já jsem ještě přes jednoho libereckého hráče neviděl. Čekal jsem, že bude střílet nad lapačku. Určitě se to dalo chytit. Mrzí mě to.

Měli jste na sebe chvíli v kabině. Co jste si tam o tomto zápase a o celé sezóně řekli?

Od trenérů a vedení přišly pochvaly. Ale zase… Ta cesta byla hrozně dlouhá. První liga je soutěž, kterou nikdo nechce hrát, a teď nás čeká znovu. Chceme se do extraligy vrátit. Bude to teď velmi těžké. Špatně se to celé hodnotí. Prohráli jsme poslední zápas sezóny a kdo vyhraje ten poslední zápas, ten může hodnotit kladně.

Zvlášť musí mrzet, že se dnes rozhodlo tímto způsobem.

Samozřejmě, utkání bylo dlouho vyrovnané. Stálo při nás štěstí, stejně tak i Liberec měl štěstí, měli jsme tam nějaké šance na góly. Pak na konci přesilovka 5 proti 3. Zvlášť, když se ve třetí třetině skoro nevylučovalo. Rozhodčí nejdřív ukazovali, že to faul nebyl, pak zase že byl. Prostě, těžko se to hodnotí, je to smůla… Myslím si, že jsme na to měli. Škoda.

Našla by se mezi vámi nějaká slza?

Určitě nějaké byly. Já to sice na nikom neviděl, ale u mě trošku byly. Je to obrovské zklamání. Sezóna mohla být úplně jiná, zlomová. Mohli jsme hrát extraligu. Bojovali jsme, museli jsme vyhrát několik zápasů za sebou, abychom se dostali až k tomuto. Makali jsme a o to víc to teď bolí.

V tomto ročníku jste odehráli přes 70 zápasů. Co se vám vybavuje při pomyšlení na tu další?

(úsměv) Sezóna byla velice dlouhá. Je potřeba si oddychnout, nabrat síly. Cíl Boleslavi ja jasný – postoupit do extraligy. Ale jak říkáte, je to dlouhá cesta, ale my se budeme snažit.

Děkujeme za rozhovor.