BK MLADÁ BOLESLAV

Druhý ročník hokejového odpoledne se vydařil, i počasí bylo ideální

5. 6. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Jak bylo o týden dříve avizováno, tak se také stalo. Na 3. Základní škole Dr. Edvarda Beneše se uskutečnil v součinnosti s BK Mladá Boleslav druhý ročník hokejového odpoledne pro děti od první do páté třídy. Akce se zúčastnila až osmice hráčů A týmu, která se na převážnou část programu přesunula na různá stanoviště, kde si spolu s dětmi užila trochy sportu. Na konci se uskutečnila autogramiáda.

Celé akci přálo počasí, na rozdíl od předchozích dnů bylo příjemně slunečno. Pořadatelé připravili celkem šest sportovních stanovišť, kde si děti zasoutěžily v několika různých disciplínách pod patronátem několika hráčů boleslavského A týmu.

Patroni

1. třída - David Vrbata, Tomáš Demel
2. třída - Jiří Rys
3. třída - Tomáš Nouza
4. třída - Lukáš Pabiška
5. třída - Radan Lenc
6. třída - Josef Jindra
7 .třída - Tomáš Jiránek
8. třída - Marek Loskot
9. třída - Roman Will

Hokejové odpoledne si pochvalovala i ředitelka školy Mgr. Brigita Šulcová, která vyjádřila spokojenost nejen s organizací akce, ale i celkově: „Spolupráce s hokejovým klubem funguje výborně. Hráči, kteří jsou patrony jednotlivých tříd, chodí na besedy s žáky a byli jim i předávat pololetní vysvědčení. S trenéry sportovních tříd funguje spolupráce také skvěle.“

Na akci se dostavili i hokejisté, jmenovitě Martin Sejpal, David Koudela, Tomáš Nouza, David Vrbata, Roman Němeček, Josef Jindra, Tomáš Jiránek, Boris Žabka a na chvíli i Jiří Rys. Všichni byli rozestavěni na stanoviště, kde dohlíželi na své mladé, možná budoucí spoluhráče či dokonce svěřence. Martin Sejpal s Borisem Žabkou si vzali na starost střelbu na bránu, Tomáš Jiránek s Jiřím Rysem zabavili žáky ve střelbě přes bránícího hráče na bránu, Tomáš Nouza pracoval kvůli zraněné noze v sedě, dohlížel na správný vrh míčem, David Vrbata skládal puzzle, David Koudela instruoval žáky, jak kráčet okolo překážek s hokejkou a pukem tak, aby nespadl. Josef Jindra pracoval na stanovišti, kde se kutálelo s maxipukem.

Boris Žabka, hráč A týmu i trenér boleslavské mládeže v jedné osobě po akci řekl: „Je to dobrá věc pro děti i pro hokej v Mladé Boleslavi. Novinkou je na téhle základní škole sportovní třída od prvního ročníku, aby zde vyrostlo ještě více talentů. Propojení školy a hokeje je výborné,“ pochvaloval si.

Na dotaz, jak se mu akce líbí a co ho překvapilo, poznamenal: „Jsem tu takto sice prvně, ale můj syn sem chodí už tři roky, tak vím, o co se jedná.“ Žabka je zároveň přesvědčený, že sportovní třídy a takovéto akce dobře slouží k propagaci nejen hokeje, ale vůbec sportu jako takového. „Ještě před vznikem sportovních tříd bylo na této škole šest, sedm hokejistů ve třídě, ale nyní už v prvním až třetím ročníku je dvacet a více hokejistů, takže to určitě pomáhá a doufám, že to takto dobře půjde nadále. Dnes tu navíc bylo i mnoho budoucích prváků, tak patnáct hokejistů plus nějaké dívky. Setkali se tu tak nejen současní, ale i budoucí žáci,“ dodal na závěr.

Podívejte se na fotografie ze sportovního odpoledne nebo rovnou na video:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav