BK MLADÁ BOLESLAV

Do města automobilů přijedou v sobotu šumperští Draci

30. 11. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Z pomezí Moravy a Čech k nám do Zlatopramen Arény dorazí v sobotu 1. prosince poslední tým skupiny Východ – Šumperk. Mladoboleslavští hokejisté jsou bez debat favorité, nikdo nicméně nepochybuje o tom, že se Draci budou chtít předvést a Středočechům tak značně zkomplikovat situaci. Věřme, že se domácí tým nedá a ukořistí další tři body! Přijďte své mužstvo podpořit, úvodní buly padne v 17:30, připraven bude již klasicky také on-line přenos.

Šumperk je zatím stále poslední, nicméně už nikoli tak beznadějně, jako tomu bylo v době, kdy hrála Mladá Boleslav na tamějším ledě. Po takřka neuvěřitelné sérii proher si Draci prošli řadou změn. Jejich výsledkem je zisk sedmi bodů v posledních čtyřech zápasech. Na kolena se jim podařilo dostat Vrchlabí a Havlíčkův Brod, jeden bod pak ukořistili díky prodloužení s Kadaní.

Tým Šumperku je, jak už bylo řečeno, se čtrnácti body poslední. Na sedmý Prostějov mu schází šest bodů, jinak také dva vyhrané zápasy. Šestá Jihlava má ale už bodů třicet, a tak se Draci ještě budou mít co ohánět. Jako výpomoc v této nelehké situaci přišel do Šumperku na hostování z Mladé Boleslavi Marek Ivan.

Největšími podporami našeho nastávajícího soupeře je bezesporu trojka útočníků neustále se mezi sebou přetahujících o první místo v součtu kanadských bodů. Momentálně je první Dušan Bařica (9+7), o bod hůře je na tom Radim Antonovič (6+9) a trojici v tuto chvíli uzavírá Roman Meluzín (5+9). Zmínit bychom měli také brankářskou jedničku, kterou Šumperští nakonec našli v Radkovi Tihlářovi. Gólman Draků má průměr 3,02 branek na zápas a ani jeho procentuální úspěšnost není zdaleka nejhorší - 90,7.

V zatím posledním utkání přivítali Draci na svém ledě celek Hradce Králové. Jak trefně poznamenal tamější redaktor, jejich oheň vyhasl až ve třetí třetině, nicméně vyhasl. Největší naděje si šumperští hokejisté uchovávali v úvodní dvacetiminutovce, kdy sice v osmé minutě inkasovali, o pár vteřin později ale střelou Ambruze vyrovnali. Nakonec se tato branka ukázala být jedinou střeleckou aktivitou Šumperských a ti tak prohráli 1:5.

Tým Šumperku nastoupil proti Hradci Králové v této sestavě: Hylák (Tihlář) - Špelda, Galvas, Sloboda, Ondráček, Hrčka, Hajas, Šindler, Hruška, Meluzín, Bařica, Kovář, Ivan, Ambruz, Horčička, Antonovič, Piluša, Matějka, Brunec, Stejskal

Celek Středočechů se ve středu 28. listopadu představil v rámci 25. kola na ledě Horácké Slávie Třebíč. Nepřipustil zde žádné překvapení a zvítězil bez větších problémů 4:1. O branky se rovnoměrně rozdělili Nouza se Sedlákem.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Třebíči v této sestavě: Šindelář - Bauer, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek, Tondr, Jaroměřský - Rumpel, Král, Gombár, Nouza, Mikulík, Eiselt, Gajovský, Rod, Handlovský, Sedlák, Kopecký, Kuchejda

Největší počet branek v zápase 18. kola padl na šumperském ledě v první třetině. Z celkových sedmi rovných šest. Draci byli hlavně na začátku utkání rovnocenným soupeřem, dokázali dokonce několik minut vést 2:1. Zbytek utkání nakonec ale ovládli Středočeši a zvítězili 5:2. Branky vstřelili Macháček, Gajovský, dvakrát ukázal svou přesnou mušku nejlepší obránce Jindra. Tečku za zápasem přidal kapitán Král.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav