BK MLADÁ BOLESLAV

Stále chceme hrát agresivní a rychlý hokej, tvrdí Lukáš Pabiška

8. 8. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Utkání muselo fanoušky, zaujaté i nezaujaté, prostě bavit. Na přípravné střetnutí mělo měření sil mezi Bruslaři a libereckými Tygry velmi vysokou úroveň. Navzdory solidnímu množství brankových příležitostí padla pouze jedna jediná branka. Tu ke spokojenosti domácích fanoušků vstřelil po asistenci Lukáše Pabišky (na snímku) svižnou ranou Roman Němeček. Pabiška sám mohl v několika slibných příležitostech skórovat, gól mu ale zřejmě ve čtvrtek nebyl přán. Mrzet to boleslavského útočníka nemuselo, defenziva v čele s Michalem Valentem totiž nepustila za brankovou čáru žádný z libereckých pokusů.
LUKÁŠ PABIŠKA
Produktivní útočník měl prsty v klíčové akci utkání. Pabiška nabil Vrbatovi, jehož vyražený pokus přetavil bombou pod horní tyč ve vítěznou branku Roman Němeček.

Utkání proti Liberci bylo velmi kvalitní, souhlasíte?

Jo, super! Mělo to nasazení a pořádný náboj. Navíc jsme vyhráli a to prostě potěší. Měření sil s extraligovými soupeři jsou pro nás hodně platná, je to prostě o něčem jiném. Byl to zápas, jak má být.

V průběhu utkání docházelo k mnoha tvrdým střetům a různým strkanicím, dva hokejisté (Toman a Pospíšil, pozn. red.) střetnutí dokonce nedohráli, což je u přátelského utkání poněkud neobvyklé. Skládali jste si s Libercem účty ještě za baráž?

Ne, tím to nebylo. Baráž už je za námi a nemá cenu se k ní vracet. Už nyní chceme hrát agresivní a rychlý hokej, protože to po nás budou požadovat trenéři i do ostré sezóny a bude potřeba si to z tréninku a přípravy přenést dál. Právě v tomto moderním stylu hokeje je potenciál pro úspěch do nadcházejícího ročníku.

Na obou stranách bylo až příliš šancí na to, aby utkání dopadlo 1:0. To tak skvěle chytali gólmani, nebo měli střelci ještě těžké ruce z letní přípravy?

(smích) Víte, jak to je. Do zápasového tempa se člověk nedostane lusknutím prstů. Šancí bylo opravdu dost, ale brankáři to výborně pochytali. Já sám tam měl několik dobrých příležitostí, ale jednou mi tam dal rameno, podruhé hokejku, tak to prostě je. Od toho hrajeme přípravu, abychom ta mířidla před ligou seštelovali.

Je pro vás příjemnější, že nyní můžete hrát čtyři přípravná utkání v řadě doma, v pohodlí ŠKO-ENERGO Arény?

Určitě ano. Máme možnost se na utkání daleko lépe připravit. Pokud člověk sedí tři hodiny v autobuse, chvíli trvá, než se dá dohromady. Takhle si dáme oběd, máme k dispozici kvalitní zázemí a můžeme hrát s čistou hlavou.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav