BK MLADÁ BOLESLAV

Radan Lenc a Václav Čížek jsou odhodlaní bojovat o místo v sestavě

15. 8. 2013
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Obránce Václav Čížek (na snímku vpravo) o místo v boleslavském mužstvu bojuje už pátým rokem. Sám přiznává, že už je na svou pozici zvyklý. “Máme spoustu kvalitních hokejistů. Jsme na extraligové úrovni,” popisuje konkurenci v týmu. Přesně o 2 roky mladší útočník Radan Lenc (na snímku vlevo) také hledá své stálé místo mezi “dospělými”. V posledním zápase proti Znojmu bojoval, hrál dokonce i oslabení. O svých výkonech v přípravě říká: “Nejlepší pocit ze sebe nemám nikdy, vždycky to může být lepší.”

Nejprve poprosím o zhodnocení zápasu. Dvakrát vám utekla třetina, čím to bylo?

V.Č.: Znojmo má kvalitní mužstvo, což jsme věděli díky tomu prvnímu zápasu. Oni do toho vletěli od začátku. Úvod se nám nepovedl, dotahovali jsme. Pak jsme i dvakrát vedli, ale zkrátka jsme to nedokázali udržet. Sice jsme je skoro dvojnásobně přestříleli, ale soupeř byl efektivnější v zakončování.

R.L.: Nevím. Vždycky jsme se snažili vyvinout nějaký tlak a z brejku jsme dostali gól. Malá nepozornost a dvakrát ujeli a dali dva góly. Dokázali všechno potrestat.

Máte na rozdíl od ostatních, zkušenějších hráčů, zvláštní motivaci do přípravy a začátku sezóny? Přeci jen patříte k těm, kteří se o svou pozici v mužstvu musí poprat.

V.Č.: Všechny ty sezóny, co jsem tu byl, jsem se musel prát o sestavu, takže to pro mě není žádná novinka. Je to pro mě i přínosné, protože se můžu zlepšovat díky obráncům, kteří mají zkušenosti, kteří mi mohou poradit. Třeba od Milana Tomana se toho mám hodně co učit.

R.L.: Vždycky se snažím bojovat. Někdy je to lepší, někdy je to horší. Z dneška nemám úplně nejlepší pocit. I když ten nemám nikdy, protože to vždycky může být lepší.

Takže jste odhodlaní tady zůstat.

V.Č.: Je tady hodně kvalitních hráčů, nejen nás beků. Jsme tu na extraligové úrovni. Proto musím bojovat, nic jiného mi nezbývá. Kdybych tu nemohl zůstat, bylo by to pro mě zklamání. Boleslav mám rád, vždycky jsem tady chtěl hrát. Ne vlastní vinou jsem odtud odešel.

R.L.: Já snad nikdy nezažil, že bych měl jisté místo v sestavě. To, že jsem v Boleslavi, mě těší a chci bojovat o to, abych tady zůstal.

Máte v tomto smyslu nějaké signály od trenérů?

V.Č.: Nějaký pohovor jsme samozřejmě měli. Ale že by přesně řekli kdo a kde bude hrát, to ne. Ještě před sebou máme dost přátelských zápasů, pak se uvidí.

R.L.: Měli jsme nějaké pohovory, ale nic konkrétního. My, co bojujeme o sestavu, prostě musíme makat a na konci se uvidí, jestli zapadneme do koncepce trenérů.