BK MLADÁ BOLESLAV

Mladší dorost vyhrál v Ostravě putovní pohár IS Sports! Ve finále porazil Mannheim

28. 8. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
O s t r a v a - Mladoboleslavští mladší dorostenci se zúčastnili mezinárodně obsazeného turnaje IS Sports Cup 2013, jehož pátý ročník se konal od 22. do 25. srpna v Ostravě. Zápasy byly odehrány v halách ostravské SAREZY a Bruslaři si v nich nevedli vůbec špatně. Svěřenci Jiřího Zörklera skončili ve skupině první a svou dominanci potvrdili v semifinále. Díky finálové výhře 6:3 nad Mannheimem turnaj vyhráli. Gratulujeme!

První den sehráli Bruslaři dva zápasy, a to proti svým vrstevníkům z Karviné a Havířova. Proti prvnímu jmenovanému to byla doslova hra kočky s myší, neboť musel karvinský brankář Žingor lovit puk ze sítě třináctkrát, přičemž hráči Vojtěch Outrata a Martin Hošek slavili hattrick. Zápas skončil nakonec 13:1. Havířovské poté večer přejeli sice ne tak výrazně, ovšem i přesto vysoko 7:3. Boleslavští však měli výrazně větší počet střel na branku než soupeř.

Druhý den si boleslavští dorostenci opět s chutí zastříleli, když změřili své síly s výběrem Wörthersee Select 2013. Svého soupeře přejeli 12:2, přičemž hosté vystřelili za celých 60 minut pouze třikrát. Odpoledne se představili proti německému Mannheimu a sehráli s ním vyrovnaný zápas, který skončil těsně 4:3. Zápas to byl náročný, neboť Bruslaři vedli po první třetině 3:0, ale soupeř se zvedl a ve třetím dějství málem dokázal vyrovnat.

Na začátku třetího dne, jako by Mladoboleslavským trochu zvlhnul střelný prach. Přestože místní oddíl Torax Porubu výrazně přestříleli, vstřelili zásluhou Vojtěcha Outraty pouze jeden gól, stejně jako soupeř. Poslední zápas ve skupině odehráli Bruslaři proti polskému výběru Metropolia Silesia, jenž přestříleli 6:5. Hattrickem se blýskl Jan Jeník.

V semifinále narazili na Porubu, proti níž se předchozí den vůbec nedařilo. Nyní byla situace opačná a přihlížející byli svědky zápasu, jenž vyzněl 6:1 pro Bruslaře. Ve finále pak Bruslaři narazili na druhý nejlepší celek turnaje, německý Mannheim, který se přes Metropoliu protlačil do finále až po nájezdech. Přestože měli němečtí hokejisté střelecky navrch, střílela góly Boleslav. Mannheim se začal střelecky prosazovat, až když prohrával 0:5. Zápas nakonec skončil 6:3 a přesnými boleslavskými střelci byli Outrata, Řípa, Jeník, Hochman, Kerda a Flynn.

Tímto završili Mladoboleslavští své tažení turnajem v Ostravě a získali pohár za první místo. Vedoucí boleslavského týmu Jan Dvořák zhodnotil turnaj následovně: "Mezi klady patří vynikající úroveň organizace, zázemí stadionu, celkové zabezpečení a atmosféra turnaje. Oceňujeme i řízení finálového zápasu extraligovým rozhodčím. Záporem byla nevyrovnanost některých mužstev. Na tomto typu turnaje by měla startovat pouze tuzemská mužstva s extraligovou příslušností a zahraniční mužstva té nejvyšší kategorie."

Soupiska mladšího dorostu BK Mladá Boleslav

Krofta (Škoda) - Flek, Uřídil, Dlabola, Vodseďálek, Kaltounek, Klikar, Řečinský, Jirásek - Foerster, Kerda, Musliu, Křížek, Hošek, Hochman, Kysela, Flynn, Outrata, Jeník, Dvořák, Řípa.