BK MLADÁ BOLESLAV

Ve středu na led ostravské Sarezy

4. 12. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Skolí mladoboleslavští hokejisté dalšího moravského soupeře? To je otázka, na kterou dostaneme odpověď již tuto středu 5. prosince, v den, kdy ve všech koutech republiky chodí Mikuláš. Jestli si Boleslavští přivezou nadílku v podobě branek nebo bodů, je čistě na nich a na fanoušcích a jejich podpoře. Držme proto našim hráčům palce! Utkání začíná v 17:00 a přenos můžete sledovat jako obvykle také prostřednictvím svých monitorů.

Sareza si na svou letošní pozici momentálně nejspíš nemůže stěžovat. Ve východním teritoriu se svými 43 body okupuje sympatickou třetí pozici a rozhodně ještě dozajista plánuje zasáhnout do bojů o příčku s pořadovým číslem dvě, kde si momentálně s tříbodovým náskokem hoví Olomouc. Lité boje, jež zuří na čtvrté pozici a níže, zatím Ostravským příliš těžkou hlavou dělat nemusejí. Nejbližší Třebíči totiž schází osm bodů.

Při pohledu do výsledkové tabulky zapadá Sareza Ostrava mezi průměrné prvoligové týmy. Pár vítězství, pár proher a tak pořád dokola. V posledních pěti utkáních se Moravanům nicméně dařilo, na své straně měli nepochybně také nějaké to štěstíčko, když vyhráli dvakrát v prodloužení s Berounem a Vrchlabím. Čistá vítězství si připsali v duelech s Kadaní a Havlíčkovým Brodem. Nutno podotknout, že všechna tato čtyři utkání odehrála Sareza na domácím ledě. V následujícím zápase venku už podlehla Hradci Králové.

Na současném bodovém zisku mají lví podíl především dva útočníci. S 16 asistencemi je v celkovém součtu kanadských bodů první Pavel Šebesta (8+16). S úctyhodnými 14 brankami je hned za ním Daniel Boháč (14+7). Do branky se téměř pravidelně staví Jakub Štěpánek s velice zajímavými statistikami. Jeho úspěšnost je totiž 95,07 a průměr branek na zápas jen 1,86.

Duel Ostravy s Hradcem Králové se zdaleka nevyvíjel špatně, dvě třetiny si nemohl být nikdo jistý, jak zápas dopadne. V závěru úvodní dvacetiminutovky se sice do vedení dostal Hradec, na konci té druhé ale vyrovnával Zdeněk. Třetí třetinu nicméně zvládli mnohem lépe Západočeši a ačkoli Sareza ještě skórovala v podobě Gelačáka, Hradečtí nakonec vyhráli 4:2.

Tým Ostravy nastoupil proti Hradci Králové v této sestavě: Čech (Masný) - Holík, Palík, Ovšák, Suchý, Vnenk, Buček - Šebesta, Boháč, Svačina - Galečák, Najdek, Zdeněk - Pavelek, Novák, Červenka - Bokroš, Glas

Středočeši splnili v utkání s posledním celkem skupiny Východ všechna očekávání. Po famózní první třetině, kdy dokázali během tří minut vsítit neuvěřitelných pět branek, porazili Šumperk 7:2. Kanonýry zápasu byli nadvakrát Gombár s Mikulíkem, po jednom gólu přidali Kuchejda, Nouza a Král.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Šumperku v této sestavě: Šindelář - Jindra, Macháček, Mazanec, Lukáč, Bauer, Mocek, Wagenhoffer - Gombár, Král, Sedlák - Handlovský, Rod, Gajovský - Nouza, Mikulík, Eiselt - Kuchejda, Kopecký, Rumpel – Sýkora

Poslední vzájemný střet Mladé Boleslavi s Ostravou přineslo 19. kolo. Pro Středočechy významné, tímto zápasem totiž křtili svou zbrusu novou Zlatopramen Arénu. Přestože první třetina, kdy Sareza díky střelám Rimmela a Ovšáka vedla 2:0, vtlačila do krků domácích fanoušků pořádný knedlík, jejich hrdinové v zelenobílých dresech je nakonec nezklamali a utkání otočili. Již po druhé dvacetiminutovce to byli domácí, kteří po gólech z holí Rumpela, Handlovského, Krále a Mikulíka, vedli od dvě branky. Tečku za dokonaným obratem přidal v závěrečné části střelec prvního gólu Středočechů Rumpel.

A na závěr dodejme pár zajímavostí, které by mohly zajímat případné návštěvníky středečního utkání. Pro malé příznivce hokeje připravila Sareza překvapení v podobě Mikuláše a vstupu zdarma v doprovodu rodičů. Fanoušci věku nižšího než 15 let za utkání zaplatí jen pět korun. Vstup zdarma budou mít také nositelé jména Čert, Anděl nebo Mikuláš a ti, kteří dorazí v kostýmu Mikuláše nebo jeho dvou společníků.