BK MLADÁ BOLESLAV

Hlavní je, že se diváci baví, usmívá se Lukáš Pabiška

18. 9. 2013
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Devítibrankový ostrostřelec z přípravy Lukáš Pabiška (na snímku) se poprvé trefil i v sezóně. Po krásné přihrávce Výborného upravoval na 7:1 v zápase s Litoměřicemi. Po prozatím třech jasných triumfech ujišťuje, že dávat branky jeho tým neomrzí. „Chceme hrát od začátku tak, jak jsme skončili loni. Chceme na konec poslední sezóny navázat a doufáme, že to bude mít stoupající tendenci,“ dodává útočník s výhledem na budoucnost.

Lukáši, dal jste svůj první gól v sezóně, byla proto ta radost z něj tak veliká?

Asi jo. V přípravě jsem dal devět branek, teď v sezóně nic. Měl jsem spoustu šancí už předtím, teď to tam konečně spadlo.

Jak hodnotíte výkon Litoměřic?

Těžký, snaživý soupeře. Hodně bruslil, snažil se nás dohrávat, hrál dobře ve středním pásmu. Těžko se proti němu prosazovalo. My jsme dali snad pět (čtyři, pozn. red.) branek v přesilovce, což ten druhý mančaft dá se říci zlomí. Nás to dostalo na koně.

Často jste hráli i v oslabení. Jak na to reagoval trenér?

Je pravda, že tam byly takové blbosti, jako že někdo vyskočí z trestné, hned udělá faul a jde zase zpátky. Ale my se snažíme rychle prostřídat, abychom se nezatavili. Chodíme na oslabení šest nebo pět dvojic, takže to tolik sil nebere. Navíc musím zaklepat, vychází to, všichni bráníme dobře.

Jak hodnotíte dnešní šarvátku Radana Lence? Rozhodčí tomu nechali volný průběh.

Nebyla tam žádná zákeřnost, žádné tahání zezadu. Postavili se proti sobě, shodili rukavice. Takhle to má být. Rozhodčí je nechali, aby se do toho nikdo nepletl. Odehraje se bitka a jede se dál. Pro publikum to je taková další zajímavá hokejová vložka

Řekl byste, že je znát ta vysoká úroveň Boleslavi, že jste přeci jen kvalitou jinde než ostatní?

Snažíme se všichni makat a víte jak to je – to nenastartujete lusknutím prstu jako ,tak a teď začneme‘. My chceme hrát od začátku tak, jak jsme skončili loni. Chceme na konec poslední sezóny navázat a doufáme, že to bude mít stoupající tendenci.

Nemáte obavy, že tyhle výsledky začnou lidi tak trochu nudit?

Myslím si, že ne. Lidi prostě baví vidět góly, to je hlavní. (úsměv)

A nezačnou nudit vás, hráče?

Nikoho nenudí dávat góly, které baví publikum. Hrajeme to pro diváky. Když se baví a nám to tam padá, tak proč něco měnit?

Příští kolo hrajete v Berouně. S ním jste doma odehráli dva jasné zápasy ve váš prospěch. Očekáváte, že tentokrát to bude něco jiného?

Bude to jiné. Myslím, že snad dva zápasy vyhráli (paralelně s Boleslaví vyhráli i třetí zápas, pozn. red.), takže to nebude nic lehkého. Bude to zase soupeř, který bude bránit střední pásmo. Nejspíš budou mít i lepší mužstvo. V přípravě tady hledali optimální sestavu, zkoušeli hráče. Teď tam mají hráče sesbírané z extraligy.

Nebojíte se, že stejně jako loni bude rozdíl v tom, jak hrajete venku?

Nemůžeme přijet někam ven a otevřít tam hru. Musíme mít nějaký systém a když nám po chybách soupeře přinese úspěch, tak do toho můžeme jít. Je to také o taktice. Nemůžeme někde lítat po hlavě.

Jak vidíte to nové pravidlo o zařazování mladých hráčů do sestavy? Sice nejde přímo o vás, ale některé vaše spoluhráče to dostává mimo hru. Bavíte se o tom v kabině?

Před dnešním zápasem to bylo takové zamotané. Pojky (David Pojkar, pozn. red.) šel na rozbruslení a po něm mu řekli, že nám to nevychází s mladými hráči, takže se bude muset svlíknout. Ono potom když třeba půlka lidí v extralize nehraje, tak potom to pravidlo není úplně super. Všechny mančafty chtějí vyhrávat a když nejsou přesvědčeny o pozici toho mladého hráče, tak ho jenom nechají odbýt si to pravidlo ve dvou střídáních a jinak hrají na tři lajny. To je neuvážlivé.