BK MLADÁ BOLESLAV

Druhá čtvrtina soutěže začíná – jede se do Šumperku!

20. 10. 2013
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři zahájí druhou čtvrtinu prvoligové soutěže na ledě Salithu Šumperk. Do podhůří Jeseníků zajíždějí v pondělí 21. října. Mladá Boleslav opět bude stát v roli papírového favorita, ovšem Bruslaři se již několikrát dokázali přesvědčit o tom, že Draci rozhodně nerozdávají body zadarmo, natož pak na domácím ledě, kde v minulé sezoně hodně trápili. Zápas startuje od 18:00 a vy můžete přenos sledovat díky textovém onlajnu, nebo na internetové televizi LIFE TV, která přenáší hokejové streamy ze Zimního stadionu v Šumperku.

Šumperk

Soutěž vstupuje do své druhé čtvrtiny, a tak si všechny týmy vymění pořadatelství. Pokud si uděláme krátkou rekapitulaci dosavadní sezony, Mladá Boleslav je po třinácti kolech na prvním místě s 33 body (2.Jihlava 28 bodů, 3.Beroun 27 bodů). Bruslaři mají na svém kontě 11 výher (z toho jednu v samostatných nájezdech – Benátky nad Jizerou) a dvě prohry (jednu v základní hrací době – s Berounem, a jednu po samostatných nájezdech – s Českými Budějovicemi). Bruslaři hráli osmkrát doma, aniž by ztratili jediný bod. Šest bodů, které Boleslavští „darovali“ svým sokům, ztratili právě venku.

Kapitán týmu David Výborný vede kanadské bodování 1. ligy s 24 body (6+18), což je o čtyři body více, než má další mladoboleslavský hráč Michal Broš (8+12) a jihlavský Tomáš Čachotský (7+13). Tabulka střelců je mnohem vyrovnanější. Devět branek, tedy dosavadní maximum, mají hned čtyři hráči – Tomáš Nouza (MBL), Miloslav Čermák (LTM), Adam Zeman (JIH) a Roman Chlouba (KAD). Ostatní tři hráči mají ale na rozdíl od mladoboleslavského miláčka tribun odehraných všech 13 zápasů, zatímco Nouza musel první dva zápasy kvůli stopce z loňské baráže stát.

V rámci minulého kola zajížděla Boleslav do Třebíče, kde si zcela určitě někteří hráči živě vybavili průběh loňského semifinále, které bylo zvláště na Vysočině hodně peprné. Zápas 13. kola však vyzněl jasně pro Bruslaře, kteří přejeli svého soka v poměru 6:1, a to především díky skvělým přesilovým hrám, ve kterých se prosadili hned třikrát. Třebíč naopak potvrdila fakt, že se doma trápí a neboduje naplno.

Šumperský celek dokončil první čtvrtinu soutěže doma výhrou nad Ústím nad Labem. Lvi šli sice brzy do vedení, ale domácí ještě v téže třetině srovnali. Ve druhé části Draci přidali další dvě branky zásluhou Pláška a Staňka. Ústí ještě snížilo, avšak gólem do prázdné rozjásal domácí tribuny znovu Plášek a Šumperk tak zvítězil 4:2. Draci si tak ještě více polechtali své ego, když vyhráli již potřetí v řadě.

Začátek sezony ale pro svěřence trenéra Radka Kučery nevyzněl nikterak slavně. Draci prohráli úvodní čtyři zápasy, ve kterých dohromady vstřelili pouhé čtyři branky. Pak dokázali sebrat body právě Třebíči, se kterou vyhráli až v nájezdech. Tím pro Šumperk začalo období „místy zataženo, občas slunečno“. V rámci 11. kola narazili na trápící se Benátky nad Jizerou a rázem odstartovala úspěšná série prozatím tří výher v řadě.

První letošní vzájemné měření sil s Draky dopadlo jednoznačně lépe pro Bruslaře, kteří doma zvítězili 6:1. Podle výsledku se může zdát, že se jednalo o jednoznačné vítězství, k výhře však vedla nesnadná cesta. Boleslav na svého soupeře doslova vlétla a díky trefám Vrbaty a Lence vedla 2:0. Šumperk záhy ještě dokázal snížit zásluhou Hulvy a vykřesal tak Drakům naději. Lencův gól do šatny ale soupeře zlomil a ke konci, když docházejí síly, se plány na zvrat plní jen těžko. Dokáže nyní Šumperk navázat a prodloužit šňůru výher, nebo naopak Bruslaři potvrdí roli favorita a vyloupí Drakům jejich doupě?

Sestavy z posledního kola:

Salith Šumperk Štůrala – Bail, Holík, Tesařík, Sedlák, Starý, Novotný, Dudáš – Půhoný, Plášek, Haas – Semorád, Hulva, Brunec – Žalčík, Moskal, Staněk – Langr, Skoumal, Cink.

BK Mladá Boleslav:Will - Němeček, Protivný, Pojkar, Jindra, Žabka, Kurka - Nouza, Mikulík, Demel - Vrbata, Broš, Klimenta - Jiránek, Loskot, Musil - Rys, Frolík, Kuchta.

Statistiky

Zimní stadion Šumperk| 21.10.2013 18:00

Salith Šumperk 14. kolo BK Mladá Boleslav
11. místo, 16 bodů umístění 1. místo, 33 bodů
39:48 skóre 65:23
9:3 (Benátky n. J.) nejvyšší výhra 8:3 (Most)
4:8 (Jihlava) nejvyšší prohra 2:4 (Beroun)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 2
16,39 využití přesilových her 38,10
10 góly v přesilových hrách 24
2 góly v oslabeních 5
Karel Plášek 11 bodů (7+4) nejproduktivnější hráč David Výborný 24 bodů (6+18)
Karel Plášek 7 branek nejlepší střelec Tomáš Nouza 9 branek
Marek Haas 8 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 18 asistencí
Aleš Holík +4 nejlepší hráč v +/- David Výborný
Roman Němeček, oba +12
Marek Bail -12 nejhorší hráč v +/- Jakub Frolík
Petr Kuchta, oba -1
Patrik Moskal 38 minut nejtrestanější hráč Lukáš Bohunický 66 minut
Tomáš Štůrala 91,39 %
Libor Kašík 88,03 %
Vratislav Vajner 87,50 %
úspěšnost brankářů Michal Valent 94,86 %
Roman Will 93,15 %
Tomáš Štůrala 3,07
Libor Kašík 4,67
Vratislav Vajner 4,62
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Valent 1,67
Roman Will 1,67
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav