BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Pabiška: Na led jsem se chtěl vrátit, jak jen to bude trochu možné

30. 10. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. – Mělo se jednat o velkou odvetu. Beroun byl jedním ze dvou mužstev, jenž dokázal v dosavadním průběhu sezóny Bruslařům sebrat všechny body. V úvodu ročníku se dokonce Medvědi dostali před celek z města automobilů a chvíli okupovali vedoucí příčku. Pak ale výsledky celku vedeného trenérem Novákem nabraly opačný směr a nezastavily se ani ve ŠKOENERGO Aréně. Hattrickem přispěl ke kanonádě z marodky se navrátivší Lukáš Pabiška (na snímku) a jak sám přiznává, lepší návrat si jen těžko mohl přát.
LUKÁŠ PABIŠKA
Boleslavského útočníka trápily zdravotní potíže. Po návratu na ledovou plochu ale dokazuje, že jeho čich na branky neotupila ani nucená absence.

Lukáši, proti Berounu jste excelovali v přesilových hrách. První tři početní výhody jste proměnili, později přišel ještě čtvrtý zásah...

Souviselo to s naší taktikou na soupeře vlétnout a ukázat, kdo je na hřišti pánem. Z toho plynuly i berounské fauly a my jsme tvrdě šli za tím, abychom je potrestali.

Ve statistice využití přesilových her kralujete celé soutěži. Bruslaři se drží kolem čtyřiceti procent, druhý a další celky se pohybují přinejlepším kolem dvaceti. Čím to?

To je jednoduché, my máme Vejbu (David Výborný, pozn. red.). To je hráč, který zkrátka dělá rozdíl. Když to zjednoduším, tak prostě jezdíš kolem brány s hokejkou na ledě, najednou koukáš a stojíš před odkrytou brankou a máš puk na čepeli. Ty úspěšné přesilovky jsou tak z devadesáti procent jeho práce, prostě dokáže vymyslet něco, s čím soupeř naprosto nepočítá.

Vy jste se vrátil po zranění a hned se vám povedlo vsítit hattrick. Ideální comeback, nemyslíte?

Každý hráč se těší zpět na led, dívat se z tribuny nikoho nebaví a nebavilo to ani mě. Kluky jsem ale chodil i tak podporovat. Chtěl jsem se co nejdříve vrátit a teď, když už to bylo jakž takž možné, jsem se dvakrát nerozmýšlel. Jsem hrozně rád, že jsem mohl týmu pomoci.

Na led dokonce přiletělo po vzoru NHL několik čepic, co s nimi uděláte?

Ano, už je mám v šatně. Zatím nevím, asi je nechám tam a snad k nim co nevidět přidáme další. (úsměv)

Byla vaše touha zdolat Beroun o to větší, že vás krom Kadaně dokázal jako jediný obrat o všechny tři body?

Svým způsobem ano, i když to samozřejmě není naše hlavní motivace. Je ale dobře, že jsme je porazili a ukázali jim, že si na výsledek našeho předchozího vzájemného utkání nemají zvykat.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav