BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Klimenta: Vzali jsme si zpátky ztracené body a jedeme dál

6. 11. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – V utkání 19. kola proti Benátkám nad Jizerou se Tomáš Klimenta (na snímku) po kratší střelecké odmlce opět prosadil a po zápase se postavil k mikrofonu, aby zhodnotil nejen utkání samotné, ale také se krapet ohlédl zpět. Třeba i proto, aby okomentoval jednu z nejpalčivějších otázek – vysoký počet vyloučených. V zápase s Benátkami se sice podařilo snížit tuto statistiku na víceméně přijatelnou mez, ale Klimenta moc dobře ví, že hrát třeba půlku zápasu ve čtyřech by se Bruslařům v budoucnu mohlo vymstít.

Tomáši, zápas proti Benátkám jste vyhráli 5:1. Jaký z vašeho pohledu byl?

Myslím, že dobrý. Vyhráli jsme a měli hlavně povedený vstup do utkání. Diktovali jsme hru a dali rychlé čtyři góly, které ten zápas vlastně rozhodly.

Čím to, že se vám podařilo ty čtyři branky nasypat do sítě tak rychle?

To nevím. Kdybychom to věděli, asi bychom je takhle dávali každý zápas. (úsměv) Prostě jsme začali dobře od první minuty a – jestli se nepletu – hned ve druhém střídání dali gól. Taky je to hodně o náhodě a někdy se prostě stane, že to tam napadá. Jindy, jako třeba nedávno s Kadaní, nám to tam za šedesát minut nespadne ani jednou, ať děláme, co děláme. Někdy to takhle je.

Takže se i štěstěna přiklonila na stranu Mladé Boleslavi?

To samozřejmě také. Ale já si myslím, že jsme byli jednoznačně lepší. Prostě jsme je přehrávali a z těch šancí jsme mohli klidně dát celkově třeba osm nebo devět gólů. Jenom naše lajna tam měla ještě čtyři jasné šance. To skóre zkrátka mohlo být vyšší.

Vy sám jste se trefil po delší době, jaký ten gól byl?

Najížděl jsem před bránu, protože jsem věděl, že mi to bude Brošák (Michal Broš, pozn. red.) dávat zpoza brány. Byl jsem rád, že jsem ho dal, protože jsem už několik zápasů měl hodně šancí, ale góly mi tam nepadaly. Těší mě, že jsem k té výhře tentokrát taky přispěl.

Jste také rád, že jste odčinili výpadek v Jihlavě?

Samozřejmě, ty ztracené body jsme si vzali zpátky a jedeme dál. Občas se bude stávat, že prohrajeme, ono to nejde celou sezónu jen vyhrávat. Na jednu stranu je to pro nás dobře, když tu facku čas od času dostaneme.

S Benátkami se podařilo částečně napravit i jeden z nejpalčivějších problémů, a to omezit počet vyloučených. Bylo to z vašeho pohledu znát?

Je to pozitivum, ale ve druhé třetině jsme Benátky opět pustili více do hry díky našim vyloučením. Trápí nás to celou sezónu a v kabině jsme si k tomu také už něco říkali. Musíme na tom prostě pracovat, zvlášť později by to mohl být velký problém.

Proč je vlastně těch faulů tolik? Tušíte?

Je to těžké odhadovat. Já si myslím, že jsme hodně vznětliví, když nás někdo dohraje. Máme z toho krvavé oči a snažíme se to oplácet. Někdy jsou zase rozhodčí trochu víc citliví na Boleslav, protože se na nás chce každý tým vytáhnout a poměr vyloučených pak není 50 na 50. Tak to ale prostě je a my se s tím musíme nějak vyrovnat.

Myslíte si, že to může být i tím, že jsou sice hráči Boleslavi často na trestné lavici, ale k nějakému výraznému hernímu nebo výsledkovému výpadku to ještě nevedlo?

Právě o tomhle jsme si říkali v kabině, že pokud chceme do play-off, do baráže a do extraligy, tak tam nás ostatní týmy mohou za tohle zaprvé potrestat a zadruhé nás ta oslabení stojí strašně moc sil. Točíme se tam tři dvojice a není to jednoduché hrát třeba 24 minut v oslabení. To je skoro půlka zápasu a nezbývají síly dopředu.

I tentokrát opět chybělo pár hráčů obvyklé sestavy...

Trochu se nám to od začátku sezóny sype, tak se v týmu zatočíme, ale s tím se nedá nic dělat, se zraněními se také hokej potýká. Nějaké další hráče tady máme, jsou to ještě mladí kluci, z juniorky, kteří se s nabídnutou šancí musí poprat a pomoct také nějakým gólem. Já si myslím, že ti kluci chtějí hrát a zaslouží si to.

Třeba kolega Musil proti Benátkám tu šanci chytil za pačesy a dal dva góly...

Muska přišel jako nová posila a je to šikovný pravák. Umí vystřelit, nebojí se jít před bránu, takže si myslím, že nás dobře posílil.

Děkujeme za rozhovor.