BK MLADÁ BOLESLAV

Maraton nekončí, na řadě je AZet!

12. 11. 2013
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Náročná čtyřzápasová série venkovních utkání je ve své polovině a Bruslaře nyní čeká druhá část, dva venkovní duely ve dvou dnech! Ve středu 13. listopadu zajíždějí Mladoboleslavští do Havířova, den poté do Olomouce. Zápas v havířovské K&K PNEU Aréně začíná v 18:00.

Severočeské turné je za námi, pokračuje Tour de Morava

Bruslaři odehráli v sobotu 9. listopadu zápas v Mostě, který nakonec skončil výhrou Středočechů 5:2. Vůbec jednoduché to ale neměli, Most s nimi hrál velmi dlouho vyrovnanou partii a Bruslaři doplatili především na zbytečná vyloučení, ze kterých se soupeř dostal do tlaku a dokázal skórovat. Ve třetí třetině ale Severočechům postupem času chyběly pevné nervy a organizovanost, a tak se Mladoboleslavští zásluhou Jiránka dostali opět na koně, a v závěru pečetili skóre ještě Nouza s Brošem.

O dva dny později zajížděli Bruslaři na led dalšího severočeského celku, Ústí nad Labem. Lvi se v letošní sezoně velmi trápí a rozhodně už neplatí za toho nepříjemného a zarputilého soupeře, jako tomu bylo v posledních letech. Bruslaři byli od prvních minut lepší a ještě před první přestávkou stihli Lvům nasázet dvě branky. Domácí stihli ve druhé třetině snížit, jenže to byl také jediný okamžik utkání, kdy se Lvi radovali, jakékoli další naděje Severočechů ve třetí části utnul Tomáš Klimenta.

Nováček? Doma silný soupeř s parádní diváckou kulisou!

Havířov se po loňském postupu zabydlel v 1. lize a aktuálně patří slezskému celku 9. příčka s 27 body. Havířovští ztrácejí dva body na osmé Litoměřice a tři na sedmou Kadaň. Pod nimi jsou na desátém místě se ztrátou dvou bodů jihočeské Budějovice společně se Šumperkem. Zcela jistě se předpokládá, že AZet bude chtít doma uspět. V letošní sezoně sehráli v K&K PNEU Aréně deset utkání, pět z nich vyhráli s plným počtem bodů a dvě z nich přetavili ve výhru až v prodloužení.

Navíc je tu ještě jeden faktor, proč budou chtít Havířovští doma vyhrát. Právě před 45 lety, dne 13. listopadu AZet sehrál v K&K PNEU Aréně své první utkání s celkem Hodonína. Utkání sice prohrál, jenže proč si nenapravit reputaci? Navíc v tomto utkání Slezané proti Bruslařům nastoupí v historických retro dresech, takže utkání bude mít ještě tak speciální a slavnostní nádech a spoustu doprovodných aktivit, které zpestří už tak početné divácké kulise středeční hokejovou atmosféru.

Poslední střet dopadl vítězně pro Boleslav

Poslední vzájemné měření sil mezi AZetem a Mladou Boleslaví se odehrálo v sobotu 5. října a Mladá Boleslav tehdy zvítězila 6:3. Nejednalo se však o jednoznačné utkání, Havířov držel s Boleslaví krok, navíc po druhé třetině odcházela obě mužstva do kabin za smírného skóre 3:3. Bruslaři ale ve třetí periodě nakopli vrtule a zásluhou tref Nouzy, Klimenty a Výborného získali kýžené tři body.

Sestavy z posledního kola:

HC AZ Havířov 2010: Daneček L. – Vosátko, Bezuška, Krisl, Deutsch, Graca, Koma, Rimmel P.,Klimíček-Klimša, Němec, Sztefek – Maruna, Haas, Říčka – Kanko, Škumát, Daneček J. – Rimmel M., Diviš, Matějek.

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Kurka, Protivný, Bernad – Nouza, Výborný, Starý – Mikulík, Broš, Klimenta – Lenc, Vrbata, Musil – Jiránek, Loskot, Frolík.

Statistiky

K&K PNEU Aréna | 13.11.2013 18:00

HC AZ Havířov 2010 22. kolo BK Mladá Boleslav
9. místo, 27 bodů umístění 1. místo, 51 bodů
50:56 skóre 95:34
5:2 (Most) nejvyšší výhra 7:1 (Litoměřice, Beroun)
0:7 (Olomouc) nejvyšší prohra 2:5 (Jihlava)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 4
15,38 % využití přesilových her 32,63 %
14 góly v přesilových hrách 31
2 góly v oslabeních 7
Jaroslav Koma 12 bodů (3+9)
Martin Jakúbek 12 bodů (6+6)
nejproduktivnější hráč David Výborný 35 bodů (7+28)
David Klimša 7 branek nejlepší střelec Tomáš Nouza 16 branek
Jaroslav Koma 9 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 28 asistencí
Rostislav Marosz +6 nejlepší hráč v +/- Roman Němeček +23
Jan Maruna
Robert Říčka, oba -8
nejhorší hráč v +/- Petr Kuchta
Jakub Frolík, oba -1
Petr Kanko 40 minut nejtrestanější hráč Lukáš Bohunický 99 minut
Lukáš Daneček 91,61 %
Petr Matoušek 91,01 %
úspěšnost brankářů Michal Valent 95,60 %
Roman Will 90,38 %
Lukáš Daneček 2,60
Petr Matoušek 2,65
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Valent 1,34
Roman Will 2,50