BK MLADÁ BOLESLAV

Patroni z řad Bruslařů chystají další akce pro děti

25. 11. 2013
Autor: Klub
M l. B o l. – Projekt Patronace sportovních tříd oslavil v minulém měsíci rok svého fungování. Spolupráce mezi BK Mladá Boleslav a Základní školou Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi za tu dobu přinesla spoustu zážitků nejen dětem, ale i hokejistům Bruslařského klubu. Zcela unikátní projekt totiž dává povinnosti malým i velkým hokejistům, má za úkol sblížit a především motivovat mladé hráče. „Pamatuju si, že jako kluk jsem taky vzhlížel k chlapům. Z toho projektu jsou děti nadšené a já svým způsobem taky,“ řekl při vzniku Patronace David Vrbata.

Za zmíněný rok se toho udála celá spousta. Hokejisté BK Mladá Boleslav se zúčastnili už dvou Hokejových dnů, které proběhly na hřišti základní školy, kde se cvičili nejen hokejového dovednosti. Speciální prostor byl dětem z „Benešovky“ vymezen i v rámci oslav 90 let osvětlení ledové plochy, v takzvaném Týdnu Bruslařů, kdy byly pozvány na Den otevřených dveří.

Velký ohlas mezi dětmi ale i učiteli vzbudilo i pololetní předávání vysvědčení. To se v rámci druhého stupně uskutečnilo přímo v prostorech školy, kde následovala beseda Patrona s jeho svěřenci. Mladší děti si přišly pro vysvědčení na ledovou plochu ŠKOENERGO Arény, kde jim učitelé společně s Patrony přichystali krátký program.

A na co se děti ze základní školy mohou těšit v nejbližší době?

Aktuální Patroni

1. třída - Roman Will
2. třída - David Vrbata, Tomáš Demel
3. třída - Jiří Rys
4. třída - Tomáš Nouza
5. třída - Lukáš Pabiška
6. třída - Radan Lenc
7 .třída - Josef Jindra
8. třída - Tomáš Jiránek
9. třída - Marek Loskot

Mikuláš, čert a Patron

Přímo na den, tedy ve čtvrtek 5. prosince, čeká na děti příchod Patrona. Ten navštíví společně se speciálními hosty – Mikulášem a čertem – svou třídu, kde pomůže nejen předat nadílku, ale také si s dětmi opět popovídá. Akce se týká 1. stupně, školu tedy navštíví Roman Will, David Vrbata, Tomáš Demel, Jiří Rys, Tomáš Nouza a Lukáš Pabiška.

Předání vysvědčení

Jak už bylo řečeno v úvodu, loňský „model“ předávání vysvědčení všechny nadchl, a tak si jej letos Bruslaři společně se žáčky zopakují. Menší děti opět čekají zážitky z ledu, ty větší debata ve třídě.

Ze všech akcí samozřejmě přineseme informace i fotografie.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav