BK MLADÁ BOLESLAV

Roman Němeček: Když je vhodná příležitost, rád si zaútočím

4. 12. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. – Velká ofenzivní síla Bruslařského klubu se neskrývá pouze ve velkých jménech boleslavských útočníků. Podpořit útočné snahy totiž dovedou i hráči plnící na hřišti především úkoly obranné. Jako to například ŠKOENERGO Aréně ukázal Roman Němeček (na snímku), když se za nerozhodného stavu zmocnil kotouče, vyměnil si ho s Davidem Vrbatou a téměř na brankovišti doklepl puk za Sedláčkova záda.

Romane, v první třetině s vámi Litoměřice dokázaly hrát poměrně vyrovnanou partii. Jak utkání hodnotíte?

Roman Němeček

Navzdory výsledku to nebylo jednoduché střetnutí, naopak. Soupeř hrál celkem dobře, ale podařilo se nám dát první branku, vedení průběžně navyšovat a poté důslednou obranou dovést zápas do vítězného konce. Myslím, že to celkem vyšlo.

Poslední dvě domácí utkání jste neinkasovali, v Kadani pouze jednou. Začali jste se na obranu více zaměřovat?

Neřekl bych více, zaměřujeme se na ní stále a víme, že v koncovce sezóny bude důležité hrát zodpovědně a nedostávat hloupé góly. Nyní se nám to, řekl bych, daří asi nejlépe z doposud odehraných utkáních. Když už za obranu něco propadne, podrží nás skvělí brankáři. Máme nyní dostatek sebevědomí, ale víme, že pokud chceme do extraligy, musíme na sobě dál pracovat.

Utkání bylo hodně vyrovnané do úvodní branky, kterou jste vsítil z pro obránce poněkud nezvyklé pozice...

David Vrbata mi to tam skvěle předložil a jsem moc rád, že mi to tam spadlo. Zvláště, že to byl rozdílový gól, který nás uklidnil a nasměroval na správnou cestu za vítězstvím. Kdyby se první prosadil soupeř, mohlo to celé střetnutí vypadat jinak.

I v dalším průběhu utkání jste se vydával na dlouhé útočné výlety, pokládáte se vy sám za ofenzivního obránce?

To se těžko hodnotí, nerad bych sebe a vůbec všechny obránce škatulkoval do nějakých kategorií. Za sebe můžu ale říct, že když se naskytne příležitost, tak se dopředu rád podívám. Nesmí to být ale za cenu ukvapeného vyklízení pozice, je třeba dodržovat nějakou taktiku. Soupeři proti nám často hrají na protiútoky, je tedy třeba si útočný výpad dobře vyhodnotit a neohrozit tak naši branku.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav