BK MLADÁ BOLESLAV

Je to jen číslo, říká Tomáš Nouza o své pětistovce a naznačuje vyšší cíle

11. 12. 2013
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Pro Tomáše Nouzu byl zápas s Jihlavou výjimečný. Dlouholetá opora Bruslařů totiž za mladoboleslavský celek odehrála své pětisté utkání. Během přestávky mezi první a druhou třetinou dorazili přímo na led zástupci klubu (mezi nimiž byl i Antonín Miškovský, který přesně před devíti lety přivedl šikovného forvarda do Mladé Boleslavi z Písku), aby Nouzovi pogratulovali k významnému jubileu. A hned zkraje druhé periody byl právě hráč s číslem 55 na zádech tím, kdo z dorážky zajistil Bruslařům dvougólové vedení, které vydrželo až do konce utkání.

Tomáši, v tomto střetnutí proti sobě hrály dva celky z čela tabulky, důležité utkání jste vyhráli a zvýšili náskok na Jihlavu. Jste spokojeni?

Tomáš Nouza

Určitě ano, jako každý jiný domácí zápas jsme chtěli vyhrát. V domácím prostředí bychom měli porážet každého soupeře, s výsledkem 2:0 jsme tedy spokojeni. Jihlava určitě není snadný soupeř a my ji dokázali udržet na uzdě.

Tento zápas byl pro vás osobně důležitý také tím, že byl pětistý za Mladou Boleslav. Jak dlouho trvá, než člověk nasbírá 500 zápasů v jednom dresu?

Dlouho. Necelých devět let. (smích)

Co to pro vás vlastně znamená? Sice to může být taková fráze, ale v posledních letech se klubovost už tolik nenosí…

Určitě je to příjemné, ale zatím je to jen číslo, které pro mě tolik neznamená. Teď, v tomhle rozjetém vlaku, to člověk spíš nevnímá. Ale až skončím s kariérou, tak si na to určitě vzpomenu. A bude mi při tom skvěle. Teď jsem ale vážně hlavně rád za to, že jsme dokázali v tomhle důležitém utkání vyhrát a udělat další krok dopředu.

Několik minut po ceremoniálu jste vstřelil gól na 2:0. Měl jste o to větší radost?

Branka padla hned v prvním střídání, ale neprožíval jsem to jinak než jindy. Z každého gólu mám stejně velkou radost.

Dorážka to ale byla pěkná, že?

Jeli jsme dva na jednoho s Pabindou (Lukáš Pabiška, pozn. red.), já mu puk nahrál, on vystřelil a střela se od brankáře odrazila ke mně, tak jsem to tam poslal a puk propadl do brány.

Nezklamal malinko výkon Jihlavy? Po celou dobu jste utkání kontrolovali a hosty do větších šancí nepouštěli…

Nemyslím si, že Jihlava svým výkonem zklamala. Skvěle nám vyšla první třetina, ve které jsme hráli to, co jsme chtěli. Druhá třetina z naší strany už tak povedená nebyla, několikrát jsme v ní chybovali. Naopak Jihlava hrála dobře a pro nás to bylo velmi těžké – udržet si to do konce.

V zápasech proti Dukle se projevují rozdíly ve hře doma a venku, v domácím prostředí jste Jihlavu dvakrát porazili, na Vysočině prohráli 2:5. Je vážně takový rozdíl v tom prostředí?

Vzpomínám si, že v Jihlavě jsme utkání nezvládli, byli jsme tam často vylučovaní, což se nesmí stávat. Utekl nám tehdy začátek. To se samozřejmě nesmí stávat a já doufám, že to byla spíš jednorázová záležitost. Nemyslím si, že mezi utkáními doma a venku jsou velké rozdíly, jen to prostě tehdy opravdu nevyšlo.

Jihlava byla před dnešním utkáním druhá v tabulce. Cítili jste přeci jen o něco větší nabuzení?

Nijak speciálně jsme se na to střetnutí nepřipravovali, na každé utkání si procházíme stejným procesem. Samozřejmě ale nějakému tomu pocitu navíc neuniknete. A jak říkám, je skvělé, že jsme to zvládli.

Děkujeme za rozhovor.