BK MLADÁ BOLESLAV

Přijíždí Rebel: Nečekaně oslabený a nečekaně posílený

7. 1. 2014
Autor: Jitka Čechová, Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Po předchozím domácím zápase s Olomoucí a výjezdu do Budějovic čeká Bruslaře další soupeř ze špičky prvoligové tabulky a to havlíčkobrodský Rebel. Ten po pondělním kole překvapivě propustil svého nejproduktivnějšího hráče a zároveň přijal v Mladé Boleslavi dobře známého Jiřího Kadlece. Tým z Kotliny je tak v nečekané pozici a odhad soupeře mají nepochybně ztížený i Bruslaři. Sledujte, jak to všechno dopadne ve středu 8. ledna od 17:30!

Brod? To je plíživé nebezpečí a jeden nečekaný vyhazov...

Boleslav vs. Brod

Tým Havlíčkova Brodu zvlášť v poslední době vyvolává dojem týmu, který se sice na oko drží v pozadí, když na to přijde, umí ale zaútočit a pěkně kousnout. Jeho výkony se pohybují na jakési pomyslné sinusoidě, čímž se nesnažíme pojmenovat nic jiného než výkyvy v podobě téměř pravidelných vítězství a porážek. Tabulkově čtvrtý (71 bodů) Rebel – počítáme-li jen druhou, aktuální polovinu základní části – tak například vyhrál v Českých Budějovicích, pak ale pro změnu utrpěl debakl 4:9 od Havířova. "Devítku" potom ale naopak uštědřil Berounu.

Po minulém kole, ve kterém Havlíčkobrodští zvítězili 4:3 nad Ústím nad Labem, přichystalo vedení klubu z Kotliny svým fanouškům "překvapení" – hned po zápase totiž s okamžitou platností propustilo ze svých služeb nejlepšího střelce Lukáše Havla (21+13). A jak to klub odůvodnil? "Důvodem není hráčova výkonnost, ale jeho neprofesionální vystupování a chování vůči klubu," padlo na oficiálních facebookových stránkách Rebelů.

Naopak před pondělním soubojem Rebelové ohlásili dvě posily – zkušeného Jiřího Kadlece a mladíka Kristiana Kučeru. "Jirku Kadlece jsme na soupisku dopsali kvůli marodce, která nás teď sužuje, má k nám vyřízené střídavé starty z Kolína," řekl pro klubový web asistent trenéra Richard Cachnín. Jiřího Kadlece dlouholetému fanouškovi Boleslavi asi netřeba připomínat, před "érou Richarda Krále" to byl totiž právě on, kdo Bruslaře táhl vpřed a na prsou nosil kapitánské céčko. Nutno podotknout, že dnes je mu 42 let a v 1. lize odehrál dohromady 540 utkání!

S Brodem Bruslaři ještě v základní hrací době neprohráli...

... a to nejen letos, ale od sezony 2006/2007. Toto období čítá 22 zápasů a Mladá Boleslav jej určitě plánuje protáhnout.

Letos Bruslaři poprvé přivítali Rebel na svém domácím ledě. V první třetině ještě hra nenasvědčovala tomu, že se spustí ze strany domácích ofenzivní uragán. Během něj zasypali brankáře Dolejše i jeho náhradníka Opršala mnoha střelami a zasadili celkem čtyři přesné údery, které soupeře zlomily. Třetí třetinu pak okořenila hromadná bitka. Bylo uděleno celkem 138 trestných minut – 6:0.

Trvalo to poměrně dlouho, nakonec ale hráči Bruslařského klubu našli recept na Havlíčkův Brod i podruhé. Víc jak polovinu druhého vzájemného střetu letošního ročníku sice tahali za kratší konec provazu, pak se jim ale ve dvou minutách povedl parádní obrat, který režíroval především Tomáš Jiránek – 5:3.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Meland, Protivný, Jindra, Kurka, Volf – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Vrbata, Demel – Lenc, Musil, Starý.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl – Kolafa, Drtina, Plášil, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Číp – Kučera, Berger, Milfait – Ondráček, Stach, Maliník – Štěpánek, Stehlík, Kadlec.

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 8.1.2014 17:30

BK Mladá Boleslav 38. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod
1. místo, 92 bodů umístění 4. místo, 71 bodů
160:64 skóre 111:93
7:1 (Litoměřice, 2x Beroun) nejvyšší výhra 9:2 (Beroun)
2:5 (Jihlava) nejvyšší prohra 0:6 (Mladá Boleslav)
1 utkání bez vstřeleného gólu 2
8 utkání bez inkasovaných gólů 5
31,33 % využití přesilových her 13,38 %
52 góly v přesilových hrách 19
7 góly v oslabeních 3
David Výborný 52 bodů (13+39) nejproduktivnější hráč Petr Polodna 36 bodů (10+26)
Tomáš Nouza 25 branek nejlepší střelec Lukáš Havel 21 branek
David Výborný 39 asistencí nejlepší nahrávač Petr Polodna 26 asistencí
Tomáš Klimenta +32 nejlepší hráč v +/- Tomáš Semrád +16
Tomáš Demel -1 nejhorší hráč v +/- 4 hráči -4
Lukáš Bohunický 101 minut nejtrestanější hráč Lukáš Havel 56 minut
Michal Valent 94,44 %
Roman Will 93,65 %
úspěšnost brankářů Ondřej Kacetl 94,78 %
Daniel Dolejš 92,45 %
Filip Šindelář 92,63 %
Michal Valent 1,65
Roman Will 1,60
průměr inkasovaných gólů na zápas Ondřej Kacetl 2,00
Daniel Dolejš 2,00
Filip Šindelář 2,61
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav