BK MLADÁ BOLESLAV

Richard Jarůšek: Chceme tuhle nehokejovou sérii co nejdříve ukončit

27. 2. 2014
Autor: Lukáš Chuchválek, Vojtěch Balon
B e n á t k y n. J. – Po třech výhrách na úvod série proti regionálnímu soupeři z Benátek přišla smolná porážka 2:3. Jak hodnotí utkání, svůj vstřelený gól a třeba i někdy přehnaně agresivní hru benáteckých hráčů Richard Jarůšek (na snímku)? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte v následujícím rozhovoru:

Richarde, hodnotíte čtvrtý semifinálový zápas?

Zápas se mi hodnotí určitě špatně, protože jsme prohráli. Měli jsme to dobře rozehrané, ale vlastními chybami jsme se připravili o vítězství.

Richard Jarůšek

Přitom jste měli nakročeno dobře…

Jak říkám, rozhodly zbytečné chyby, po vyhození puku jsme šli do tří, Benátky toho využily a dostaly se vyrovnávacím gólem do zápasu, což asi nakonec rozhodlo.

Zdálo se, že ve třetí třetině jste trochu polevili z vysokého tempa, jak byste popsal situace u vyrovnávací a následné vítězné branky domácích?

Oba ty góly padly v jejich přesilovkách, ta zbytečná vyloučení se nám prostě vymstila.

V minulém utkání jste zvítězili poměrně jednoznačným způsobem. Jaký byl ve čtvrtém duelu série rozdíl oproti třetímu? Bránili domácí tak dobře, nebo se prostě nedařilo v koncovce?

Neřekl bych, že se střelecky vyloženě nedařilo. Spíše jde o to, že v minulém zápase jsme se rychle dostali do vedení 3:1, oni začali více riskovat, a tím pádem se nám potom podařilo dát ještě pár branek, proto to skončilo tak vysokým rozdílem. Vedli jsme sice i v tomto utkání, ale domácí nepříznivý stav v přesilovkách otočili a v závěru už se nám nepodařilo zápas vyrovnat.

Sice jste Benátkám nakonec podlehli, přesto můžete mít vy osobně malou radost alespoň ze vstřeleného gólu. Jak se vlastně seběhla situace u vaší úvodní trefy?

Hráli jsme přesilovku, ke mně se po střele od modré dostal odražený puk. Střílel jsem z poměrně velkého úhlu, zaplaťpánbůh jsem to trefil. Vstřelený gól potěší každého hráče, ta radost by ale byla samozřejmě mnohem větší, kdybychom vyhráli.

Už v neděli přijde na řadu pátý zápas této série. S čím do něho půjdete, kromě poučení z toho čtvrtého?

Zápas budeme chtít vyhrát, abychom co nejdříve ukončili tuto sérii, protože hra začíná připomínat spíše zápasení než hokej. Musíme hrát na 100 % a nenechat se zbytečně vylučovat, v tom bude klíč k výhře a postupu do dalšího kola.

Někteří hráči a trenéři z obou mužstev si stěžují na to, že na ledě se někdy nedějí věci úplně „košér“. Tentokrát to také vypadalo dost divoce…

Benátečtí hokejisté do toho jdou s úmyslem nás zranit, kolikrát už šli kolenem do souboje proti našemu hráči, ani čtvrtek bohužel v tomto nebyl výjimkou. Na rozhodčí si paradoxně stěžují spíše Benátečtí, ale ty jejich likvidační fauly by se měly posuzovat ještě přísněji, než tomu tak doopravdy je.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav