BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav chce Benáteckým vystavit stopku na jejich vlastním ledě

3. 3. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Do třetice všeho dobrého. Hokejisté Mladé Boleslavi si situaci ve čtvrtfinále zkomplikovali, to je bez debat, v ruce ale pořád pevně svírají mečbol, který budou chtít v úterý 4. března konečně, přesněji na třetí pokus, proměnit. V pořadí šestý zápas odstartuje v 17:30 a znovu připomínáme, že FANKLUB pořádá do 20 kilometrů vzdáleného města výjezd.

Pátý zápas? Famózní dotažení a pak opět ztráta

Mladá Boleslav hrála ve čtvrtfinále potřetí za sebou doma a potřetí za sebou prohrávala. Ve všech případech to ale Bruslaře nakoplo a vždycky se jim podařilo ztrátu dohnat a skóre dokonce otočit. Bylo tomu tak i v tomto případě, jenže Benátkám se tentokrát podařilo situaci nadále dramatizovat. Když domácí ve třetí třetině prohrávali už 2:4, vypadala situace jako dočista ztracená.

„Povedlo se nám zvednout se a i když už to nevypadalo, dva rychlé góly nás vrátily zpátky do hry,“ hodnotil po zápase brankář Roman Will. Skvělé dohnání soupeře a opět aktivní a zdravě agresivní hra – to měl být předpoklad úspěšně dotaženého utkání. „Jenže Benátky se bohužel trefily zas. Asi tak z pěti střel daly pět gólů. Asi jsem měl kluky víc podržet,“ litoval.

„V kabině jsme si něco řekli, to je jasné, ale panice rozhodně nepropadáme. S tímhle zápasem už se nedá nic dělat, ale v úterý přijde další a do něj půjdeme zase od začátku. S vědomím, že tentokrát už to prostě urveme,“ prohlásil Will odhodlaně.

Co čekat od šestého zápasu?

Snadné to určitě nebylo, není a ani nebude. Bruslaři už na začátku dobře věděli, že s odhodlanými Benátkami, které ještě navíc živí spojení s Libercem, je nečeká snadné čtvrtfinále. Potvrzení tomu celkem sebevědomými slovy vystavil i Lukáš Krejčík, který prohlásil, že se Benátečtí považují za vyrovnaného soupeře a série je ještě otevřená.

Boleslavský Lukáš Pabiška kontroval: „Umíme odehrát daleko lepší zápasy, jen se prostě musíme vyvarovat výpadků. A taky trochu prolomit smůlu. Máme padesát střel na branku a jde to vedle nebo trefujeme tyčky. To prostě musíme změnit,“ burcoval.

FANKLUB: Pojeďte fandit!

I na šestý zápas čtvrtfinále pořádá FANKLUB BK Mladá Boleslav výjezd do Benátek nad Jizerou. Cena 130 Kč včetně vstupenky, odjezd v 16:30 od městského fotbalového stadionu. Pojeďte Bruslaře podpořit – je to za humny a potřeba jsou každé ruce i hlasivky! Přihlášku najdete zde.