BK MLADÁ BOLESLAV

Semifinálová série se stěhuje do Třebíče!

13. 3. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po dvou domácích semifinálových výhrách se hokejisté BK Mladá Boleslav přesunou na Vysočinu, konkrétně do Třebíče. Pokud si vzpomenete, loni při tom museli tlačit autobus a podle předpovědi počasí je možné (ačkoliv to teď při pohledu z okna nevypadá), že bude sněžit i letos. Doufejme, že to ale v žádném případě nezmrazí očekávání a hlavně touhu Bruslařů. Zápasy jsou na programu v pátek 14. března a v sobotu 15. března od 17:30.

Stejně jako loni, ani letos nedají Třebíčští nic jen tak, bez boje. I před rokem jeli Středočeši na Vysočinu za stavu 2:0 na zápasy, soupeř se doma ale kousl a vyhrál – jednou v základní hrací době a jednou na nájezdy.

Výjezdy
FANKLUB BK Mladá Boleslav jede na páteční výjezd auty, na sobotu potom pořádá plnohodnotný autobusový zájezd. Na ten jste se mohli hlásit do pátečních ranních hodin.

Při pohledu na čísla, data a fakta ale lze dnes částečně konstatovat, že pro Bruslaře vlastně není třebíčský led špatný – právě na něm totiž loni vybojovali v šestém zápase nejen pohár pro vítěze 1. ligy, ale hlavně postup do baráže. A dařilo se jim zde i v letošní základní části, kdy vyhráli obě střetnutí (6:1 a 4:3).

Buď jak buď, Horácká Slavia ale rozhodně plánuje Středočechům zatopit, jak jen to půjde. „Myslím, že v obou prvních zápasech jsme Boleslav potrápili docela dost,“ řekl v rozhovoru pro klubový web Lukáš Nahodil. „Jen škoda, že jsme aspoň jedno utkání tady nedotáhli, bolí to, ale takový je hokej. Musíme teď nějaký zápas urvat doma.“

A boleslavský obránce Ctirad Ovčačík mu kontroval: „Chceme proměnit oba zápasy a sérii v Třebíči ukončit. Nechci, aby to vyznělo neskromně, ale máme sílu, máme s Třebíči na jejich hřišti solidní bilanci a věříme, že to můžeme dokázat,“ tvrdí.

Trenér Marian Jelínek tak silná slova nevolil, i od něj ale zaznělo odhodlání. „Musíme být zdravě skromní. Samozřejmě to budeme chtít zvládnout a ukončit, ale je potřeba zůstat při zemi, jít krůček po krůčku a hlavně být připraven na všechno,“ hlásí. „Už v tom druhém zápase doma to s námi nejdřív nevypadalo moc dobře a v Třebíči můžou přijít ještě horší okamžiky,“ varuje.

Sestavy z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Will – Protivný, Toman, Ovčačík, Jindra, Meland, Pojkar, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Lenc – Jarůšek, Vrbata, Kubica

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Dietz, Šaur, Peroutka, Přibyl, Šidák – Dolníček, Dočekal, Laš – Čuřík, Nahodil, Fořt – Kadela, Kaut, Křivohlávek – Juráň, Trojan, Čech

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav