BK MLADÁ BOLESLAV

Roman Will: Neřekl bych, že bude v baráži nějaký slabší soupeř

16. 3. 2014
Autor: Lukáš Chuchválek
T ř e b í č – Už druhé play-off 1. ligy má za sebou brankář Roman Will (na snímku), jenž si zachytal v minulé i letošní sezóně po deseti zápasech. V nynějším ročníku vychytal ve vyřazovacích bojích dvě nuly a tým podržel. Sérii s Třebíčí si v rozhovoru pochvaloval a je rád, že se prvotní cíl povedlo naplnit. Nyní se bude už s celým týmem soustřeďovat na baráž, kde nečeká, že bude lehkého soupeře. Každopádně se těší na lehčí roli než být favoritem.

Romane, zhodnotil byste celou sérii? Čekal jste, že proběhne hladce 4:0 na zápasy?

Ono to nešlo hladce, ačkoliv tak výsledek 4:0 na zápasy vypadá, ale byly to vesměs těsné výsledky o gól, o dvě branky. Jen v tomto posledním to bylo o tři. Bylo to vyrovnané, my dávali góly vlastně až do prázdné a výsledek tomu odpovídá. Klobouk dolů před Třebíčí, byl to výborný soupeř. Jsme samozřejmě rádi, že jsme sérii zvládli.

Roman Will

Co rozhodovalo?

Nejvíce asi produktivita při přesilovkách, které nám fungovaly. Myslím si, že nás na sérii dobře připravili trenéři, měli jsme sezení u videa, věděli jsme, co a jak. I tohle nám dost pomohlo.

Porovnáme-li semifinálovou sérii z minulé sezóny s touto, byla ta loňská více vyrovnanější. Čím to bylo?

Těžko říct, každé play-off je těžké, zvlášť když do něj vstoupíte jako favorit, to se těžko potvrzuje. Myslím si, že máme pro letošek celkově kvalitnější kádr a zas na druhou stranu někteří hráči Třebíči chyběli, což bylo určitě znát. Ale neřekl bych, že by byl v loňské a letošní sérii nějaký opravdu výrazný rozdíl. Obě semifinále byla vyrovnaná, jen ten výsledek 4:0 na zápasy tomuto tvrzení asi na první pohled neodpovídá.

Třebíči se v sezóně doma příliš nedařilo, ale přeci – napadlo vás, že zde dostanete jen jediný gól?

My jsme sem hlavně jeli s tím první zápas venku vyhrát a ve druhém zápase, že uvidíme. Tento cíl jsme splnili a před posledním zápasem jsme si řekli, že zkusíme vyhrát i ten druhý venkovní, aby se série nemusela vracet do Boleslavi. Také abychom měli delší volno před baráží. Co se týče té jediné branky v naší síti, tak kluci oba zápasy dobře odbránili, hodně mi pomáhali. Myslím si, že Třebíč celkově v sezóně nedávala moc gólů, ale vyhrávali a skončili v základní části pátí, což byl pro ně super výsledek.

Když porovnáme loňské a letošní play-off, bylo v této sezóně čtvrtfinále tvrdé a vypjaté, zatímco semifinále s Třebíčí bylo více o technice hry. A vloni to bylo naopak, souhlasíte?

Letos se to v tomhle celkově vyměnilo, to je pravda. Benátky nám dělaly velké problémy a s Třebíčí to byl dobrý hokej, vyrovnaný až do konce, který se musel oku diváka podle mě líbit.

Prozradíte, s čím nyní půjdete do baráže, aby to tentokrát vyšlo?

Loni jsme začali špatně, prohráli jsme dva zápasy venku, kde jsme byli takoví bojácní. Až do teď jsme se o baráži nechtěli moc bavit, aby se něco nezakřiklo nebo tak něco. Dostat se do ní bylo našim jasným cílem už od začátku a letos do toho půjdeme zápas od zápasu, střídání za střídáním. Můžeme jedině překvapit. To je mnohem lehčí role než nějaká povinnost, jako to bylo do teď. Karty jsou rozdány, tam se uvidí.

Přes koho myslíte, že povede cesta?

To je těžké takhle říct. Určitě bude základem získávat svým způsobem povinné body od druhého prvoligového soupeře. Jinak bych řekl, že jsou Chomutov i Kladno hratelní soupeři. Neřekl bych, že bude v baráži nějaký slabší soupeř oproti ostatním. Bude to vyrovnaná bitva.

Nyní vás čeká víc jak týdenní pauza, co budete během ní dělat?

Myslím, že budeme nyní mít krátké volno, ale samozřejmě nebudeme odpočívat celý týden. Budeme mít tak den, dva maximálně, abychom si vyčistili hlavu a zapomněli na chvíli na hokej. Pak budeme trénovat naplno.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav