BK MLADÁ BOLESLAV

AmethystBioMat – infračervená iontová termoterapie pro pevné zdraví

25. 3. 2014
Autor: Klub
M l. B o l. – Víte, co udržuje hráče BK Mladá Boleslav v dobré kondici, zdravé, plné síly a připravené na náročný program baráže? AmethystBioMat – infračervená iontová termoterapie pro pevné zdraví, výkonnost a regeneraci. Tuto formu terapie využívají nejlepší čeští sportovci a olympionici. Díky komplexnosti a mobilitě je využití podložek BioMat velmi široké a vhodné pro každého. Jak vnímají BioMat terapii samotní hráči, maséři, fyzioterapeut týmu Mgr. David Vrbický a obránce Lukáš Bohunický? Zeptali jsme se jich na pár otázek:

BioMat patří mezi zařízení vhodné pro každodenní terapii. K čemu ám tyto podložky vlastně slouží?

D. Vrbický: BioMat je velmi dobrým pomocníkem pro maximálně efektivní přípravu v náročném období, kdy hráči absolvují enormní zátěž. Potřebují rychle regenerovat a být maximálně připraveni na další utkání. Zároveň slouží k udržení celkové rovnováhy organismu a tedy zdraví, které je to nejdůležitější. Díky BioMat se nám daří dát hráče do maximální pohody a zajistit jim účinnou regeneraci.

V čem konkrétně pomáhá BioMat hráčům?

D. Vrbický: Terapeutické účinky infračerveného světla přírodních parametrů a záporných iontů jsou všeobecněznámé. BioMat tyto účinky kombinuje a je tak velmi dobrým pomocníkem pro naše fyzioterapeuty, maséry, ale i pro hráče samotné, kdy mohou svůj čas pro regeneraci využít maximálně efektivně. Přitom pouze leží 20-30 minut na podložce a mohou si v klidu odpočinout.

Jak tedy BioMat pomáhá při regeneraci?

D. Vrbický: Odpočinek po zápase či tréninku, který hráči uvádějí, je jako příjemné poležení u moře, kde načerpají vydanou energii. Zároveň dochází k prohřátí a uvolnění svalů, zmírnění bolestí, rychlejšímu vstřebávání hematomů, uvolnění a relaxaci a celkové rychlejší regeneraci.

Využíváte BioMat také pro přípravu na zápasy?

L. Bohunický: V přípravě na zápas či trénink nám BioMat pomáhá zejména před rozbruslením, kdy nám díky lepšímu prokrvení slouží jako prevence zranění, natažení svalů, třísel, zad a napomáhá lepšímu okysličení celého těla. Je to skvělý pomocník v optimální přípravě na výkon.

BioMat měl své uplatnění také na olympiádě v Soči, jaké byly zkušenosti našich olympioniků?

V Soči byl BioMat v každodenní permanenci. Zejména mezi snowboardisty, sjezdovými lyžaři, skokany na lyžích a sáňkaři. BioMat například využívala Šárka Pančochová, či naše pozdější olympijské vítězky Eva Samková i Martina Sáblíková. Z alpského lyžování pak nelze opomenout Ondru Banka a Kláru Křížovou.

Co BioMat mimo oblast vrcholového sportu?

Určitě je BioMat vhodný nejen pro náš tým a vrcholový sport. Kombinaci účinků v podložkách BioMat je možné doporučit všem, kteří potřebují kvalitně regenerovat a nemají čas či peníze docházet na masáže či terapie. Například i vleklé potíže s bolestmi zad, kloubů nebo i časté virózy je možné prostřednictvím této terapie účinně eliminovat.

Pro každého sportovce je důležitá kvalitní příprava na výkon. Co Vám BioMat z pohledu hráče přináší?

L. Bohunický: Podložku BioMat rád užívám před tréninkem, jako skvělou přípravu před rozcvičením. Když cítím únavu, tak si vždy po obědě prospím alespoň hodinku a samozřejmě BioMat využívám kdykoliv na relax.

Více informací o AmethystBioMat naleznete na www.institut-casne-diagnostiky.cz.