BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři jedou na Kladno. Prodlouží tamější trápení?

31. 3. 2014
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Barážový zápas s pořadovým číslem „čtyři“ čeká na Bruslaře v úterý 1. dubna a Bruslaři se na kladenském ČEZ Stadionu postaví domácím Rytířům. Obě mužstva budou mít takříkajíc nůž na krku, ovšem Rytíři možná ještě více zarytý do žíly. S nulovým kontem musejí bezpodmínečně bodovat a do cesty se jim postaví jejich první přemožitel, Bruslařský klub z Mladé Boleslavi. Úvodní vhazování je naplánováno na rovných 18:00. Zápas můžete sledovat nejenom pomocí textového onlajnu, ale také pomocí videa z TV Tipsport. Nejlepší je ovšem samozřejmě vyrazit na místo osobně!

Kladenští hokejisté prozatím nelichotivě figurují v barážové skupině o udržení extraligové příslušnosti na poslední příčce s nulovým bodovým ziskem. Před začátkem by jim toto umístění prorokoval jen málokdo. Obecně vzato platili Rytíři za mírné favority skupiny o udržení. Jenže opak je pravdou a kladenští hokejisté se tak musejí srovnat sami se sebou a začít bojovat a sbírat body, pokud nechtějí pro příští rok spadnout do prvoligových vod.

O to víc tento zápas bude náročnější pro Bruslaře, kteří budou muset vzdorovat týmu, který takříkajíc „musí“. „Myslím si, že budou chtít vyhrát. Nemají ještě ani bod, takže pravděpodobně už budou mít rozsvícený takový ten varovný červený majáček“, míní boleslavský útočník Tomáš Klimenta. „Pro nás to bude o to těžší, oni budou chtít bodovat a my budeme bojovat, aby nebodovali“, uzavírá odhodlaně.

Jenže nutno podotknout, že ani Bruslaři na tom nejsou aktuálně nejlépe. V barážové tabulce jim patří třetí místo se čtyřmi body, přičemž na postupovou příčku, kterou okupuje odhodlaná a sveřepá Olomouc, ztrácejí dva body. Navíc venkovní zápasy pro Bruslaře znamenaly vždy větší trápení než utkání před domácími fandy.

Poslední zápasy: U obou týmů se pozdě sahalo za záchranou brzdu

Kladenští Rytíři v rámci třetího barážového kola zajížděli na led Olomouce, která si od prvních okamžiků hlídala náskok a ze strany Středočechů cítila nápor až v závěrečné dvacetiminutovce. Jenže Hanákům, kteří tou dobou měli už třígólový náskok, se hrálo mnohem lehčeji a ačkoli Kladno hodně tlačilo, nenechali si už své vedení vzít a po perfektní přihrávce gólmana Vošvrdy stanovili skóre duelu na 4:2 pro domácí.

Kapitán týmu Pavel Patera po zápase neskrýval zklamání, před sebou však měl už vidinu úterního zápasu s Boleslaví. „Musíme urvat tři body“, burcuje odhodlaně. „Držíme při sobě, což je obrovské pozitivum. Ale něco se sebou musíme už provést, abychom v úterý už konečně vyhráli“, neskrývá své vyhlídky dvaačtyřicetiletý veterán kladenského manšaftu.

Bruslaři zase pro změnu sahali v Chomutově po výhře, ale dobře rozehrané utkání se po vyrovnání Svobody 38 vteřin před koncem změnilo v šok, a když Piráti v prodloužení vstřelili vítěznou brankou zásluhou Puplána, byl z toho rázem hororový závěr utkání.

Sečteno podtrženo – oba týmy budou chtít bodovat a obrat toho druhého. Jak nakonec celý duel dopadne, se dozvíme v úterý krátce po půl deváté večer.

Sestavy z posledního kola:

Rytíři Kladno: Chábera – Růžička, Majeský, Procházka, Gutwald, Kolářík, Černošek – Hořava, Dragoun, Tenkrát – Dalecký, Zagrapan, Bílek – Rudovský, Patera, Eberle – Strnad, Machač, Kuchler.

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka – Mikulík, Výborný, Pabiška – Jarůšek, Broš, Klimenta – Lenc, Musil, Starý – Nouza, Vrbata, Kubica – Podsedníček.

Statistiky v baráži

ČEZ Stadion Kladno | 1.4.2014 18:00

Rytíři Kladno 4. zápas baráže BK Mladá Boleslav
4. místo, 0 bodů umístění v baráži 3. místo, 4 body
5:14 skóre v baráži 10:7
--- nejvyšší výhra 6:1 (Kladno)
1:6 (Ml. Boleslav) nejvyšší prohra 2:3 (Olomouc)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
18,75 % využití přesilových her 23,53 %
3 góly v přesilových hrách 4
0 góly v oslabeních 0
Pavel Patera 4 body (1+3) nejproduktivnější hráč David Výborný 5 bodů (2+3)
Nikola Gajovský 2 branky nejlepší střelec Výborný, Broš
Pabiška, všichni 2 branky
Pavel Patera 3 asistence nejlepší nahrávač David Výborný 3 asistence
5 hráčů, 0 nejlepší hráč v +/- 5 hráčů +2
Ivan Majeský, -5 nejhorší hráč v +/- Jan Starý, -3
David Růžička, 12 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka, 14 minut
Jan Chábera 83,56%
Lukáš Cikánek 90,91 %
úspěšnost brankářů Michal Valent 90,28 %
Jan Chábera 4,90
Lukáš Cikánek 2,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Valent 2,31
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav