BK MLADÁ BOLESLAV

Nikola Gajovský: S Mladou Boleslaví chci postoupit do extraligy už letos

3. 1. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Mezi příjemná překvapení letošní sezony bezesporu patří výkony Nikoly Gajovského (na snímku). Šikovný útočník se v první lize gólově prosadil už devětkrát a na dalších dvanáct branek přihrál svým spoluhráčům. “Hráč nemůže být nikdy spokojený. Každý na sobě musí stále pracovat a to pochopitelně platí i pro mě,“ říká sympaticky.

“Abych řekl pravdu, moc jsem nepočítal s tím, že bych se prosadil do týmu až takhle hodně,“ přiznal dvacetiletý forvard a zároveň dodal: “Na druhou stranu, dělal jsem pro to všechno a jsem rád, že výsledek je někde vidět.“

Bruslařský klub patří už několik sezon ke špičce v první lize. “Je pro mě čest hrát za takový tým, jakým je Mladá Boleslav,“ řekl bez váhání odchovanec píseckého hokeje.

V minulých letech dostávali v mladoboleslavském mužstvu prostor především starší hráči. Vedení klubu však po loňském neúspěchu v podobě vyřazení v semifinále play-off rázně zakročilo. “Už tu nechceme ty drahé žoldáky, kteří přijdou jen stržit peníze,“ prohlásil například v jednom z rozhovorů předseda představenstva Jan Plachý. I přesto, neobával se Nikola Gajovský možnosti, že by v případě špatných výsledků nedostával tolik šancí? “Nad tím jsem moc nepřemýšlel. Buď hraju, nebo ne. S tím se musí počítat, takový je hokejový život. Kdo hraje a kdo ne, o tom rozhodují trenéři.“

V loňské sezoně bojoval Nikola Gajovský na několika frontách. Pomohl juniorskému týmu BK Mladá Boleslav k postupu do extraligy. Zároveň nastupoval ve druhé lize za Nymburk a posléze hrál také za Mělník. Aby toho nebylo málo, naskočil také k několika utkáním za prvoligové “A“ mužstvo Bruslařského klubu. “Z mého pohledu je probíhající sezona klidnější, ale v podstatě nikdy nemůže být úplný klid,“ podotkl.

Vedení středočeského klubu si dává za cíl během dvou sezon (včetně té probíhající) postoupit do extraligy. “Já osobně bych se chtěl dostat do extraligy s Mladou Boleslaví už letos,“ uzavírá Nikola Gajovský.