BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře čeká zápas s extraligovým soupeřem, představí se v Litvínově

27. 8. 2014
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Přípravné období pomalu ale jistě finišuje. Bruslaře čekají už jen tři přípravné zápasy a z toho následující dva s litvínovskou Vervou. Poté už se utkají jen s německým Wolfsburgem. Extraligoví soupeři se střetnou již ve čtvrtek 28. srpna 2014 na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30 a sledovat ho můžete prostřednictvím online přenosu zde!
Matěj Stříteský

Litvínovské čeká další z mnoha sezon v české nejvyšší soutěži. Jedno jim však stále chybí – ještě nikdy v Tipsport extralize si nesáhli na mistrovský pohár. Kdo ví, třeba je před nimi úspěšná sezona. Čtvrteční zápas bude jistě zajímavý pro Matěje Stříteského, jenž přišel do týmu z města automobilů právě z Krušnohorského podhůří. Dalšími, kdo z Litvínova odešli, jsou Patrik Nechvátal, který je na hostování ve Znojmě, či Roman Pšurný – i on odešel na hostování, ale do Karlových Varů. Naopak přišel ze Sparty Karel Kubát a z Ústí nad Labem Litvínovští přivábili také hokejového univerzála a rabiáta Zbyňka Skleničku.

Přípravné zápasy Litvínova

Litvínovským se v přípravě prozatím docela daří. Jednou remizovali s prvoligovým Mostem, jenž je farmou Vervy. Následně si s ním poradili v odvetě a poté prohráli s Karlovými Vary. Od té doby už jen vyhrávali – postupně s Vladivostokem, Plzní a v odvětě s Karlovými Vary. O uplynulém víkendu se také hokejisté Vervy zúčastnili Škoda cupu, který byl na programu v německém Dresdenu. Čtvrteční soupeř Bruslařů porazil postupně Wolfsburg, se kterým se první zářijový víkend utkají i Boleslavští, a následně prohrál s Dresdner Eislöwen. Právě drážďanští Lvi byli pořadatelem turnaje. Celkově se Litvínovští tak umístili na 2. místě, hned za domácími.

Bruslaři za sebou mají přestřelku se znojemskými Orly

Boleslavští hokejisté se v úterý večer střetli v rámci odvety se znojemskými Orly. Hned od začátku se z utkání rýsovala přestřelka, která nakonec vyústila v gólové hody, když jich padlo hned 12! Bruslaři byli hodně vylučovaní, ale ani to nebyla překážka v cestě za výhrou 7:5, přičemž jednu branku vstřelili i v oslabení. Dvěma góly se blýskl boleslavský Radan Lenc.

Poslední vzájemný zápas

Bruslaři se střetli s Litvínovem naposledy v rámci přípravy na prvoligovou sezonu 2013/2014. Tehdy se jim v Litvínově ale dařilo a odvezli si výhru 2:1! Oba góly Mladé Boleslavi tehdy zajistil dnes již exboleslavský Marek Loskot.

Sestavy týmů v posledním přípravném zápase

HC Verva Litvínov: Horák - Kubát, Baránek - Sklenička, Pavlík - Chaloupka, Pavelka - Čejka - Jánský, Hübl, Lukeš - Písařík, Hanzl, Martynek - Majdan, Piroš, Gerhát - Šrámek, Smolka, Válek.

BK Mladá Boleslav: Valent – Stříteský, Trška, Ovčačík, Kučný, Robar, Vidmar, Hruška – Musil, Pabiška, Pacovský, Mikulík, Bárta, Klimenta, Látal, Lenc, Květoň, Jarůšek, Vrbata, Kubica.