BK MLADÁ BOLESLAV

Rozhodly tři využité přesilovky domácích, shodli se Gudas s Kýhosem

9. 1. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Do kabin odcházeli po dvaceti odehraných minutách s jednogólovým vedením hosté. Ve druhé třetině však Boleslavští otočili vývoj utkání, když Chomutovské nalomili třemi trefami při přesilovkách a odpor Severočechů definitivně zlomili čtvrtým gólem. “V početních výhodách jsme rozhodli,“ měl jasno asistent BK Mladá Boleslav Leo Gudas (na snímku). “Od stavu 4:1 už na ledě kralovalo jen jedno mužstvo,“ doplnil ho trenér Chomutova Vladimír Kýhos.

Chomutovští se museli v utkání proti Mladé Boleslavi obejít bez trojice Chatrnúch, Jíra, Miškovic. “Tito hráči patří do základní sestavy a bez nich jsme byli dost oslabeni,“ potvrdil úvodem kouč Severočechů Vladimír Kýhos.

Že výsledek 0:1 po úvodní dvacetiminutovce zcela neodpovídal realitě, to uznal i lodivod Chomutova: “Za výhru v první třetině můžeme poděkovat našemu gólmanovi Luboši Hořčičkovi.“

“Boleslav nás překvapila aktivní a poměrně i agresivní hrou, s čímž jsme měli především v první třetině velké problémy,“ pokračoval Vladimír Kýhos. “Soupeř se ve druhé části hry zásluhou přesilovek dostal do vedení a po čtvrtém inkasovaném gólu už kralovalo na ledové ploše jen jedno mužstvo,“ dodal.

Jaké bylo první dějství z pohledu asistenta trenéra BK Mladá Boleslav Lea Gudase? “V úvodu jsme si vytvořili tlak, jenže poté kluci udělali jednu chybičku ve středním pásmu, čehož soupeř využil. Nastala situace dva na jednoho a hosté doráželi puk do prázdné brány. Od té chvíle jsme si už ale opět začali dávat pozor na nebezpečné přechody Chomutova do útoku.“

Jednogólovou ztrátu však domácí ve druhé třetině rychle smazali při přesilovce a také další dva góly přidali při početních výhodách. “Tím jsme v podstatě rozhodli. Vždyť od té doby byl zápas v naší režii,“ řekl Leo Gudas.

Poprvé nastoupila za Mladou Boleslav dvojice Pavel Šebesta – Daniel Boháč. “Ukázali se jako posily. Nyní máme k dispozici čtyři vyrovnané útoky,“ prohlásil asistent Petra Kaňkovského.

Přestože se Pavel Šebesta do statistik gólem ani asistencí nezapsal, jeho výkon patrně nejde hodnotit jinak než pozitivně. “S výsledkem i výkonem bychom měli být spokojeni. Je cítit, že se tu poskládal velmi silný mančaft. Všechny čtyři formace mají svou kvalitu,“ zářil spokojeností zkušený forvard.

Čtyřiatřicetiletý útočník se společně s Danielem Boháčem připojili k týmu v pondělí. “S aklimatizací nebyl problém. Se spoustou kluků se znám. Vždyť proti sobě hrajeme v první lize dlouho,“ podotkl.

Vítězství nad Chomutovem posunulo Mladoboleslavské do čela západní skupiny. “Dostaneme se tím pod tlak,“ myslí si Richard Král.

Ale i kapitán Bruslařského klubu volil při hodnocení zápasu superlativa: “Odehráli jsme skvělý zápas. Při našem tlaku jsme soupeře dlouho nepouštěli z jejich obranné třetiny.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav