BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Hyka: Cítíme velké zklamání, prohra nás mrzí

19. 9. 2014
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Do střeleckých statistik sice zaznamenal vyrovnávací trefu na 3:3, ta ale ve finále nemohla Tomáše Hyku (na snímku) tolik těšit, protože v zápase s VERVOU Litvínov ztratili Bruslaři remízový stav jen patnáct sekund před koncem základní hrací doby. Není proto divu, že se mladému útočníkovi Mladé Boleslavi hodnotilo utkání těžce.

Tomáši, druhý domácí zápas a opět prohra o gól. Jak se vám hodnotí?

Určitě se hodnotí těžko, protože jsme dostali blbý gól, kvůli němuž jsme prohráli. Myslím si, že jsme se snažili, srovnali jsme s nimi krok. Je škoda toho gólu, nevyšlo to a mrzí nás to hodně.

Přitom jste dokázali smazat jednogólovou ztrátu na začátku a stihli jste napravit nepovedenou druhou třetinu a srovnat podruhé. Je ta prohra pro vás o to horší?

Poslední třetinu jsme sehráli velice dobře a srovnali jsme na 3:3, ale ta špatně odehraná bule a střela soupeře od modré v momentě, kdy gólman nic neviděl, byla prostě strašná škoda. Určitě to všechny mrzí hodně, ale nyní s tím už nic dělat nemůžeme.

Co se dělo ve druhé třetině, kdy soupeř v přesilových hrách odskočil o dva góly a diváci dost zuřili?

Těžko říct, prostě jsme udělali chyby. Hráli jsme sice naplno a zkoušeli jsme to pak dotáhnout až do konce. Ale je to těžké hodnotit hned po zápase, prostě cítíme velké zklamání, ale sezóna je dlouhá. Minimálně bod jsme si zasloužili, ovšem ten závěr nevyšel.

Po čtyřech odehraných kolech to zatím vypadá tak, že zvenčí body přivezete, ale doma se nedaří. Souhlasíte?

Nedá se to říct tak, že se nám doma nedaří. Sice jsme dvakrát doma těsně prohráli a odehráli jsme zde slušné zápasy, ale prostě si myslím, že jsme z obou minimálně ten bod měli mít.

Děkujeme za rozhovor.