BK MLADÁ BOLESLAV

Matěj Stříteský: Šance máme. Ale nedokážeme je proměnit

14. 11. 2014
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Ani páteční zápas se slezským Třincem nedokázal odvrátit fakt, že se Bruslařům doma nedaří. Ví to také Matěj Stříteský (na snímku), který přiznává, že domácí prohry nevyznívají pro tým nijak lichotivě. Přesto však věří, že se z porážky brzy oklepou a do zápasu s Hradcem Králové nastoupí s čistou hlavou a s ještě vyšším nasazením.

Matěji, co podle vás bylo rozhodujícím momentem celého utkání?

Měli jsme tam docela dlouhou přesilovku 5 na 3, která trvala snad dvě minuty. Kluci byli na ledě docela dlouho a pak přišlo naše špatné a pomalé střídání, nestihli jsme to dobruslit zpátky. Popravdě ani nevím, kudy to tam gólmanovi propadlo. Ten druhý gól to byla prakticky čistá střela a možná tak trochu i náhoda.

Byla to podle vás ta situace, kdy odehrajete nevydařenou přesilovku a zbytečně pak inkasujete?

Myslím si, že to byla naše nekoncentrovanost, přetáhli jsme přesilovku a kluci nemohli, byli přetažení. Ale neřekl bych, že bychom z té neproměněné přesilovky byli nějak deprimovaní.

Tušíte celkově, že ty přesilovky budou tak trochu slabina?

To bych úplně netvrdil. My jsme tam měli nějaké šance. Ale nevím, proč nám to tam z nich nepadlo. Musíme se ještě víc tlačit do brány a hlavně to zjednodušit.

Skoro by se dalo říct, že to vaše trápení při domácích zápasech nebere konce…

Samozřejmě, že bychom chtěli vyhrávat hlavně tady, protože sem chodí naši fanoušci, fandí nám a věří, že vyhrajeme. Chceme hrát hlavně pro lidi a je to trochu deprimující. Ale pořád platí i to, že chceme jakkoli bodovat, to znamená, že bereme každý bod, který uhrajeme. Potřebujeme zabrat v každém zápase, protože jakýkoli bod pro nás bude mít velkou cenu.

Když Třinec otočil během té půlminuty, byl to podle vás ten okamžik, který člověka srazí?

Určitě jsme byli zklamaní. Kluci tam měli neproměněné šance, takže byla škoda, že tam něco nespadlo. Ale myslím si, že jsme dřeli až do posledního hvizdu, nevypustili jsme to a bojovali jsme. Hlavní důvod vidím v tom, že ačkoli ty šance máme, tak je nedokážeme proměnit.

Dokázal byste říct nějaký společný jmenovatel domácích porážek?

Já bych se k tomu raději nevyjadřoval. Možná nemáme štěstí, uteče nám to v závěru. Je to těžké.

Může pro vás být výhodou to, že nyní jdou ty zápasy v rychlém sledu, že se musíte rychle oklepat z porážky a přeorientovat se na další zápas?

Je to asi lepší, že na to tolik nemyslíme. V sobotu máme hned další trénink a v neděli hrajeme nový zápas. Nemusíme nad tím dlouho přemýšlet. Kdybychom hráli například až v úterý, tak by to v našich hlavách bylo asi delší dobu.

Díváte se tedy už na další utkání s Hradcem Králové?

Zaměříme na to trénink a řekneme si k tomu více až v sobotu.

Děkujeme za rozhovor.