BK MLADÁ BOLESLAV

Na Benešovce mají opět Patrony z řad Bruslařů

26. 11. 2014
Autor: Klub
M l. B o l. – Na Základní škole Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi proběhla začátkem listopadu už tradiční Patronace sportovních tříd, což je unikátní projekt, který dává povinnosti malým i velkým hokejistům, má za úkol sblížit a především motivovat mladé hráče. Někteří Bruslaři už jsou ostřílenými Patrony, jiní se svým malým svěřencům byli představit poprvé. „Je to super záležitost, netušil jsem, že se tu něco takového dělá,“ přiznal brankář David Rittich. „Pro děti je to určitě dobré, sám si pamatuji, jakou jsem měl radost, když jsem mohl mluvit s někým, kdo už hokej dělá profesionálně.“ Fotografie z patronace si prohlédněte ZDE!

Jak už bylo řečeno, někteří Patroni se přišli s dětmi seznámit poprvé, jiní už by útrobami základní školy prošli prakticky poslepu. Výsledek je ale pořád stejný – diskutovat s dětmi, snažit se je motivovat i připravit na život. A to nejen ten sportovní.

Listopadová Patronace byla především o předání patronační listů a fotografování. Patroni k dětem krátce promluvili, představili se a žáci si zase na oplátku připravili zvídavé dotazy. Vše dopadlo na jedničku, spokojené byly obě strany. „Za mě skvělé, děti jsou bystré a mají zájem,“ říká útočník Michal Bárta, Patron čtvrťáků.

Patroni pro ročník 2014/2015 jsou:

1. třída – Roman Málek
2. třída – Radan Lenc
3. třída – David Vrbata
4. třída – Michal Bárta
5. třída – Milan Mikulík
6. třída – Lukáš Pabiška
7. třída – Ctirad Ovčačík
8. třída – David Rittich
9. třída – Boris Žabka

Nejbližší naplánovanou akcí je už tradiční předávání pololetních vysvědčení. Žáčky prvního stupně si Bruslaři pozvou na led ŠKOENERGO Arény, děti z druhého stupně navštíví jejich Patroni ve třídách.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav