BK MLADÁ BOLESLAV

Od stavu 4:1 už to šlo skoro samo, míní Tomáš Sýkora

23. 1. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Dvěma asistencemi přispěl k drtivé výhře 8:1 nad Hradcem Králové Tomáš Sýkora (na snímku). Šikovný útočník svými přihrávkami připravil pro své spoluhráče dva góly už v úvodní třetině. “Po brzkém inkasování nám to tam naštěstí v první třetině spadlo třikrát,“ měl radost devětadvacetiletý forvard.

Inkasovat hned ve druhé minutě? To domácí rozhodně v plánu neměli. Koneckonců, potvrzují to také slova Tomáše Sýkory: “Chtěli jsme na ně vlítnout, ale bohužel jsme brzo dostali gól. Tudíž byl pro nás ten začátek těžký.“

Boleslavští však ještě do první přestávky třemi trefami nastartovali brankostroj. “Vůbec celá první třetina nebyla lehká. Naštěstí nám tam v první třetině spadly tři góly. Dá se říci, že od stavu 3:1 jsme už byli pány na ledě,“ podotkl rodák z Přerova.

Východočeši přijeli bez mnoha stabilních hráčů základní sestavy, jejich místa zaujali junioři, ale i tak působil aktuálně třetí tým západní skupiny hodně odevzdaně. “V první lize už hraji osmou sezonu, ale Hradec jsem nikdy předtím takovým výsledkem neporazil,“ marně vzpomíná na podobnou kanonádu.

Téměř celou letošní sezonu se Středočeši prezentují pohlednou hrou, která se musí divákům zamlouvat. “Dnes už to šlo od stavu 4:1 skoro samo,“ mírnil nadšení útočník, jenž v tomto ročníku formou měsíčního hostování vypomohl Mostu.

“Do každého zápasu jdeme na sto procent. Trenéři nás nabádají, abychom nic nepodcenili. Díky konkurenci v týmu není potřeba motivace. Nejde jen tak “odklouzat“ zápas, to by ten hráč okamžitě vypadl ze sestavy,“ uzavírá Tomáš Sýkora.