BK MLADÁ BOLESLAV

3. třída vybojovala na prestižním turnaji v Chomutově stříbro!

8. 1. 2015
Autor: Redakce
M l. B o l. – Hokejový klub Piráti Chomutov připravil dvoudenní první ročník „Pirátského novoročního poháru“ pro děti narozené v roce 2006 (a mladší) a jeho smělé plány co do kvality a velikosti uplatnil nejen vysokým startovným, ale i pozvanými kluby z celé republiky a zahraničí. Z celkem 14-ti týmů vedle Sparty, Slavie, Litvínova, Českých Budějovic, ale třeba i Bratislavy, či dvou domácích se boleslavští borci rozhodně neztratili. Každý herní den sehrály všechny týmy 4-5 vzájemných zápasů, což bylo i při zkráceném systému na 2x15 minut velmi fyzicky náročné. Hrálo se dle pravidel pro minihokej (3 hráči + brankář) s výjimkou hry s černými puky.

Bohužel jak je již u boleslavských mladíků zvykem, začali vlažně, a proto i přes velkou převahu a šance prohráli hned první zápas s Duklou Jihlava 4:5. Pak se již malí Bruslaři vedeni trenéry Tomášem Černíkem a Jiřím Kristkem rozjeli a kromě velmi vyrovnaného zápasu se Spartou, který nakonec 4:5 prohráli, všechny ostatní týmy udolali. Nejvyšší absolutorium si kluci rozhodně zaslouží za předposlední zápas druhého dne, a to velmi náročnou bitvu s Tygry z Liberce, kdy v posledních minutách otočili nepříznivé skóre na výslednou výhru 6:5. Prohra se Spartou v prvním dni se nakonec ukázala jako rozdílová, neboť právě o body z tohoto zápasu pražský tým v celkovém součtu boleslavské hokejisty porazil a odvezl si zlatou medaili. Přesto je výsledné stříbro ve vysoké konkurenci 14 týmů rozhodně obrovským úspěchem! Jako třešničku na obdrženém stříbrném dortu byl nejlepším hráčem celého turnaje vyhlášen boleslavský ostrostřelec Oskar Lisler, který za oba dny atakoval bezmála dvacítku vstřelených gólů.

Hodnocení trenéra: Za celý turnaj si kluci zaslouží velkou pochvalu. Všech 9 utkání odehráli ve vysokém tempu, s obrovskou bojovností a na hranici svých nejlepších výkonů.

Účastníci turnaje:
Piráti Chomutov 1, Piráti Chomutov 2, HC Slavia Praha, HC Hoba Bratislava, ČEZ Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, Bílí Tygří Liberec, HC Hvězda Praha, HC Sparta Praha, HC Letci Letňany, HC Verva Litvínov, HC Dukla Jihlava, BK Mladá Boleslav, HC Stadion Litoměřice

Celkové výsledky BK Mladá Boleslav na turnaji

1. den
Jihlava – BK 5:4
BK – Litvínov 8:4
BK – Letňany 9:6
Sparta – BK 5:4
Litoměřice – BK 2:6

2. den
Chomutov 2 – BK 2:13

2. den (finálová skupina)
Slavia – BK 3:6
Liberec – BK 5:6
Chomutov 1 – BK 3:7

Konečné pořadí:
1. HC Sparta Praha
2. BK Mladá Boleslav
3. Bílí Tygři Liberec
4. HC Slavia Praha
5. Piráti Chomutov 1
6. HC Stadion Litoměřice
7. HC Letci Letňany
8. HC Rytíři Kladno
9. HC Verva Litvínov
10. HC Dukla Jihlava
11. HC Hvězda Praha
12. HC Motor České Budějovice
13. HC Hoba Bratislava
14. Piráti Chomutov 2

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav