BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Volf: Věřím, že s naší skvělou partou dojdeme co nejdál

21. 1. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po vydařeném utkání se Spartou se k mikrofonu postavil druhý nejproduktivnější hráč mladoboleslavské juniorky Lukáš Volf (na snímku). Zhodnotil zápas s druhým celkem tabulky, rozpovídal se o náladě v kabině juniorů a prozradil také, jaké to je hrát Tipsport extraligu, nebo jaké cíle si Bruslaři dávají do závěru sezony.

Lukáši, co říkáte na další povedený zápas? Tentokrát jste porazili Spartu 3:0…

Sehráli jsme skvělé utkání. Od prvních minut na nás bylo znát, že chceme vyhrát a za vítězstvím jsme si šli již od prvního střídání. Hráli jsme dobře zezadu a podržel nás i Růža (Jan Růžička – pozn. red.). Padly nám tam také nějaké góly a myslím si, že výhra byla zasloužená.

Měla na povedený výkon proti Spartě podíl i výhra nad prvními Vítkovicemi, které jste porazili v sobotu?

Sobotní výhra nás určitě povzbudila. Každého potěší, když vyhraje nad lídrem soutěže. Kluci odvedli proti Vítkovicím vynikající výkon, na který jsme ve středu dokázali navázat. Myslím si, že výhra nad Ostravou měla na zápas se Spartou vliv, protože nás ještě více „nakopla“.

Jste druhý neproduktivnější hráč týmu (26+17). S kým si na ledě nejvíce rozumíte?

Nejvíce si rozumím s Jakubem Kotalou a Janem Sonnkem. Sedli jsme si nejenom na ledě, ale i z lidského hlediska.

Dostal jste příležitost i u mladoboleslavského A týmu, kde jste odehrál pět zápasů. Kdo vás oslovil s tím, ať jdete hrát za „áčko“?

Přišel za mnou trenér Boris Žabka. Řekl mi, ať jdu s nimi na trénink. Od toho se pak odvíjelo i to, že mi dali trenéři příležitost v podobě zápasů.

Jaké to pro vás je hrát proti takovým týmům jako je třeba Liberec, nebo Vítkovice?

Je to velká změna hrát před halami plných lidí. To, že si mohu zahrát v Tipsport extralize, je pro mě jeden ze splněných snů.

Zápas se Spartou byl pro vás poslední domácí v nadstavbové skupině „A“. Myslíte si, že máte na čem stavět do další nadstavbové skupiny, ve které se rozhodne o postupu do play–off?

Určitě je na čem stavět. Máme výbornou partu, sedli jsme si jako tým jak na ledě, tak i v kabině. To je podle mě hlavní důvod, proč jsme tam, kde jsme. Táhneme všichni za jeden provaz a věřím, že dojdeme co nejdál.

Padly v kabině nějaké myšlenky ohledně titulu? Věříte, že byste jej třeba mohli získat?

Abych řekl pravdu, já osobně v něj doufám. Věřím, že všichni pro to uděláme maximum a každý půjdeme za tím, abychom titul získali. Bylo by to super.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav