BK MLADÁ BOLESLAV

Asi nejpovedenější zápas vůbec, těšilo autora hattricku Tomáše Hyku

27. 1. 2015
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. – Most valuable player. Hattrick hero. Podobné superlativy by zazněly v zahraničním tisku, kdyby Tomáš Hyka stále hájil barvy Gatineau Olympiques (QMJHL). Abychom ospravedlnili lingvistické okénko a náhled na hokejové zpravodajství daleko za oceánem, v zámořském stylu byly pojmuty i oslavy třetí úterní branky šikovného útočníka a fanoušci Bruslařů zasypali ledovou plochu všemožnými pokrývkami hlavy. Na vítězství poměrem 6:3 nad favorizovanou Spartou se Hyka podílel rovnou polovinou branek svého týmu a po zásluze na sebe strhl největší díl pozornosti. Jak ale sám poznamenal, absolutorium zaslouží za velmi povedený výkon celé mužstvo.

„Naházené čepice mi udělaly velkou radost. V extralize a vůbec evropských soutěžích se to zase tolik nevídá. Moc jsem si ty oslavy užil a určitě si je schovám,“ přiznává s úsměvem Hyka. Několik hokejistů již v aktuálně rozehrané sezóně mělo po dvoubrankovém večeru solidně nakročeno, zkompletovat hattrick se ale zatím povedlo pouze šikovnému forvardovi s číslem jedenasedmdesát na zádech, což v konkurenci hokejistů jako je David Výborný, nebo Michal Broš, není vůbec triviální počin.

Přitom zahraničními soutěžemi ostříleného útočníka v poslední době brzdila zranění, na ledě se po delší odmlce objevil až v posledních čtyřech utkáních a v nich si připsal stejný počet branek. Není snad tajemstvím, že v době herní neschopnosti se udržoval i pomocí speciálních tréninků pod vedením svého otce, někdejšího vynikajícího hokejisty. „Nebylo to nic příjemného, opakované zranění kolene a zápal plic není nic banálního. Jsem strašně rád, že jsem se dal do kupy a mohl týmu pomoci. Snad mi to tam bude podobným stylem padat i dále,“ netají se pochopitelným přáním Hyka.

Poděkování patří i divákům, kteří téměř vyprodali boleslavskou ŠKOENERGO Arénu a v bouřlivé atmosféře hnali svůj tým kupředu, což samozřejmě nemohlo zůstat bez povšimutí hlavních aktérů úterního představení. „Takovou atmosféru hokejisté milují. Hrát před takovou návštěvou a ještě s takovým soupeřem, patří jim za to velké díky,“ složila hvězda utkání poklonu zaplněným tribunám.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav