BK MLADÁ BOLESLAV

Milan Mikulík o svých zaváháních: Jsem rád, že jsem to týmu vrátil

1. 2. 2015
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Nachomýtl se k vedoucímu gólu Plzně na 1:2, ale pak si Milan Mikulík koupil odpustek tím nejlepším možným způsobem. Ve třetí třetině zmrazil hosty dvěma krásnými trefami a navýšil vedení Mladé Boleslavi na 5:3. A stal se hráčem utkání, které Středočeši nakonec ovládli 6:3.

Bruslaři si při současném zaváhání svých konkurentů v tabulce mohli hodně přilepšit, což se také povedlo. Náskok na jedenáctý Liberec vzrostl na šest bodů. "Trenéři o tom mluví, protože týmy dělí jen pár bodů. Chystáme se na to každý zápas," říká Mikulík.

Boleslav v utkání vedla, ale hosté dokázali vývoj zvrátit, a právě na druhém gólu soupeře měl svůj podíl i Mikulík. Jenže dvěma brankami ve třetí třetině na to dal zapomenout. "Už v Litvínově jsem se připletl ke gólu a teď znovu. Jsem moc rád, že jsem to týmu mohl vrátit tím, že jsem se sám dvakrát trefil."

V domácích fanoušcích se několikrát vařila krev. Zvláště při vyrovnání Západočechů na 1:1 a také při podivném vyloučení Holuba. "Rozhodčí řekli, že soupeře natlačil náš obránce na gólmana, tak branka platila. A faul na Hollwega vzal Ovča (Ctirad Ovčačík) na sebe v rámci fair-play," přibližuje dění na ledě spokojený Mikulík.

Aby také spokojený nebyl. Boleslavští navázali na své dobré výkony a po prohře v Litvínově znovu brali tři body. Z posledních šesti zápasů jich ukořistili rovnou patnáct!