BK MLADÁ BOLESLAV

Martin Růžička: Výhru si užíváme 12 hodin. Pak začínáme nanovo

22. 2. 2015
Autor: David Bohata, Jitka Čechová
M l. B o l. – Mladá Boleslav se dál neúnavně rve. O svoje místo v Tipsport extralize, o play-off, o přízeň fanoušků. Do každého dalšího zápasu jde s pokorou, ale taky čím dál větší vírou ve své schopnosti. Bruslaři ve „čtvrtém kole od konce“ porazili trápící se Olomouc, jejíž šňůru proher protáhli už na nešťastných třináct, a sami si v tabulce o jedno místo polepšili. Aktuálně jsou totiž devátí.

Brankář Martin Růžička i přes finální pozitivní dojmy ze zápasu s Olomoucí ale dobrými pocity nehýřil. „Úplně dobře mi nešly nohy, necítil jsem se nejlíp. Byl jsem trochu zatuhlý a v brance se tak nějak trápil,“ přiznal. „O to víc musím poděkovat klukům za to, jak to odehráli. Protože to odehráli suprově!“

Růžička své spoluhráče chválil, vyzdvihl, že mu nepříjemné pocity, kterými si podle svých slov procházel, v mnoha případech hodně ulehčili. V jednom tomu sice tak nebylo, to když obránce Trška nešťastnou náhodou srazil puk za jeho záda. „Byl to vlastňák. Ale to se prostě stane, někdy to vyplyne z přemíry snahy. Asi to řeknu blbě, ale za takový gól se dá i pochválit, protože on to prostě myslel dobře,“ zastával se spoluhráče.

Nad otázkou, jestli Bruslaři nějak probírali, jak střelecky na Růžičkův protějšek v brance Tomáše Vošvrdu, kroutil hlavou. „Střelecký prach teď mají kluci vyladěný hodně dobře. Myslím, že v tomhle směru jim nebylo potřeba cokoliv říkat,“ usmíval se Růžička.

Bruslaři si tedy bodově zase o něco polepšili. Raději se to ale snaží příliš neřešit. „Po zápase se na tabulku podíváme,“ přiznal brankář. „Ale před ním na to vůbec nemyslíme. Výhru si užíváme maximálně nějakých 12 hodin, pak to začíná nanovo.“